Тријумф СХС комбинације на Новосадском бриџ фестивалу

НОВИ САД: Eкипа СХС победник је Новосадског бриџ фестивала „Меморијал Бранислава Ђуричића“, одржаног у свечаној сали ХТП „Рибарско острво“ у Новом Саду.  На престижном турниру учествовали су играчи из Хрватске, Словеније, БиХ, Мађарске, Немачке, Естоније, Летоније, Чешке, Русије, Израела, Грчке, САД, Индије, Енглеске и Србије.
b
Фото: Mate Meštrić, Tihana Brkljačić, Bojan Ambrož, Selena Pepić, Miro Novak i direktor turnira Darko Parežanin

Такмичење је одржано под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, уз значајну подршку ЈП Информатика, чији је врхунски програмер био и Бранислав Ђуричић, који је изненада преминуо пре годину дана.

Победничка екипа СХС, састављена је од играча, Ђуричићевих пријатеља из Србије, Хрватске и Словеније, у саставу: Јована Зорановић – Селена Пепић (Ђуричићеве клупске другарице из НС-1) из Србије, Тихана Бркљачић – Мате Мештрић (Хрватска) и Миро Новак – Бојан Амброж (Словенија). Друго место освојио је хрватски тим Репка, док су такмичење на трећој позицији завршили играчи из Будимпеште, предвођени славним Миклошем Думбовићем, који је у Нови Сад допутовао са Светског првенства у Италији, где је постигао запажен успех пласманом у четврт-финале планетарног такмичења.

На главном парском турниру победилу су Ђуричићев клупски друг из екипе НС-1 Димитраки Зиповски и члан Партизана Небојша Тодоровић, испред хрватско – америчке комбинације  Рената Милер - Маршал Луис и Словенаца Мира Новака и Бојана Амброжа на трећем месту . На завршном индивидуалном турниру победио је Новосађанин Зоран Шарић, испред Јоване Зорановић и израелке Соси Шифтер.


Бајерн ће поново доћи

Председница Бриџ клуба „Бајерн“ из Минхена Росемари Кунц, уз захвалност на добродошлици и прелепом искуству у Новом Саду, наговестила је да ће следеће године доћи са 20 играча.

Немац Јосеф Харшањи у току турнира најавио је кандидатуру за председника Европске бриџ лиге и затражио је подршку пријатеља из Србије и окружења.                        


На уводном  парском „батлер“ турниру победили су Летонци Мартинс Балодис и Адриан Имса испред домаћег пара Селена Пепић и Даниел Ликар и трећепласиране чешко-хрватске комбинације Иван Билушић –Мартин Масик . 

Турнир су судили Загрепчанин Вања Грахек и домаће судије Момчило Игњатовић и Стеван Мишков, а од пратећих садржаја осличан утисак оставио је музиучар  Александар Дујин, са вокалним извођачима Вањом Манић и Зораном Шандоровом. Музичком вечери заокружили су утисак о успешно организованом дружењу играча из 15 земаља.

Иначе, Дујин и Ђуричић били су блиски пријатељи и активни кошаркаши у Бечу и Новом Саду, као и оснивачи музичке групе „Слободна правница“ . 

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести