Трка у планинском бициклизму на Андревљу

Трка прве категорије Међународне бициклистичке уније (УЦИ) одржана је на Андревљу. Очекивано је победио најбољи МТБ бициклиста Србије Александар Роман. Члан новосадског клуба Инвиктабајк АИК банка тим 10 кругова (2.800 м један) одвозао је за један сат, 29 минута и 28 секунди.
w
Фото: pixabay.com

– Због поново лоше ситуације са коронавирусом изостала је очекивана конкуренција из иностранства. Били су само гости из Босне и Херцеговине. С озбиром на то није било никаквих изненађења када је реч о домаћим такмичарима, без проблема сам тријумфовао – истакао је Александар Роман.

На другом месту нашао се члан клуба Агресив из Руме Сергеј Стетс (1:33:30), док је трећи био Душан Костовић из крагујевачког Радничког (1:35:09). Код припадница лепшег пола на највиши степеник победничког постоља попела се Лејла Тановић из БиХ, која је трку од осам кругова завршила за 1:18:38. Инвиктабајк АИК банка тим обрадовали су и јуниори Никола Бренесел и Давид Демер, пошто су освојили прво (57:26), односно друго место (1:00:49). Трећи је кроз циљ прошао Урош Анђелковић (Наисус, Ниш). Јуниорка Валентина Вуковић (Једнота, Шид) тријумфовала је резултатом 52:51. Другопласирана је била њена клупска колегиница Марија Танцик (57:54).

Због коронавируса организатори су били приморани да откажу следеће две трке на Андревљу, које су биле у календару УЦИ. Прва је требало да се одржи сутра, а друга, етапна, од четвртка до недеље. Нови термин биће у октобру. МТБ бициклисти окупиће се 26. јула на Стражилову у оквиру Купа Србије и то је, такође, УЦИ трка, али друге категорије.

        К. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести