Турнир Прве рвачке лиге Србије у Кањижи: Шампионски старт

На првом турниру Прве лиге Србије у Спортској хали „Бање Кањижа“, на мегдан су изишле екипе суботичког Спартака, Сенте, Радничког и Сокола из Сомбора и домаћег Потисја.
Davor Stefanek
Фото: Dnevnik.rs

Због недавно одржаног Светског првенства, прволигашки караван се ове сзеоне одржава у измењеном формату.

Актуелни шампион Србије, екипа Спартака, доминирао је са четири победе, од којих су оне против Радничког и Сокола била максималним резултатом. У два меча у екипи Спартака победама је допринос дао олимпијски победник и освајач сребра на минулом Светском првенству Давор Штефанек. Он је на плећа у 5. минуту положио брата Марија, који наступа за Кањижане, док му је у дуелу са Соколом, за победу тушем против Милана Рељића, требало два минута и 38 секунди. Суботичанима су, без Штефанека у саставу, донекле на моменте успели да парирају Сенћани и „уштину“ три победе, док су Кањижани узели само поен.


Партизан најбољи у Београду

Други турнир на старту првенства одржан је у Београду, где је најбоља била екипа Партизана, која је забалежила максималан учинак од четири победе. Најнеизвеснији био је меч измељу београдског Радничког и зрењанинског Пролетера, који је завршен резултатом 4:4, као и окршај Партизана и Пролетера који су добили Београђани. Меч између Новог Сада и Пролетера припао је Зрењанинцима, који су укњижили три победе, а Новосађани само једну.

РЕЗУЛТАТИ: Партизан – Пролетер 5:3, Нови Сад – Раднички (БГ) 3:5, Раднички (КГ) – Пролетер 0:8, Партизан – Нови Сад 5:3, Раднички (БГ) – Пролетер 4:4, Раднички (КГ) – Партизан 0:8, Нови Сад – Пролетер 3:5, Раднички (БГ) – Раднички (КГ) 8:0, Партизан – Раднички (БГ) 6:2, Нови Сад – Раднички (КГ) 6:2.


Добру форму показали су и Кањижани, остваривши победу против увек неугодних комшија из Сенте 6:2, а исти учинак забележили су и против Сокола. Сенћани су наступили с половичним успехом, остваривши две победе против екипа из Сомбора, а поразе су претрпели од Суботичана и Кањижана.

Најборбенији и најзанимљивији на кањишким струњачама био је градски дерби између сомборских екипа Радничког и Сокола, који је завршен 4:4, али је Соко био успешнији јер су његови борци извојевали три победе тушем, а ривали само једну. У том окршају у саставу Сокола бриљирали су Петар Павлуковић, Сава Мијоковић и Никола Дедић, док су у противничким редовима највише показали Стефан Рашовић и искусни Милан Марић.

РЕЗУЛТАТИ: Спартак – Раднички (СО) 8:0, Сента – Потисје 2:6, Соко – Спартак 0:8, Раднички (СО) – Сента 1:7, Потисје – Спартак 1:7, Соко – Раднички (СО) 4:4, Сента – Спартак 3:5, Потисје – Соко 6:2, Раднички (СО) – Потисје 1:7, Сента – Соко 7:1.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести