У БК Војводина вредно се ради: Волонтерски рад један од предуслова добрих резултата

Нема сумње да је бокс као спорт после дуже времена изашао из анонимности, почели су да стижу и резултати вредни пажње.
bk vojvodina
Фото: Чланови БК Војводина на једном од тренинга, фото: БК Војводина

Један од узорних боксерских колектива и један од најбољих покрајинских клубова је свакако Војводина из Новог Сада, која по бројности, бројем репрезентативаца и добрих резултата налази се у самом врху у Србији.

- У клубу два пута дневно тренира више од 60 боксера, на шта смо изузетно поносни. Оно што нас радује и причињава велико задовољство је то што тај број готово свакодневно расте имајући у виду да све више младих боксера из других средина желе да буду део нашег колектива, чиме настављамо традицију најпожељнијих клубова. То нам импонује, посебно што се у Војводини врхунски тренира, поготово што им је мамац наш тренер Јован Ружић, који је израстао у врсног стручњака, једног од најбољих у држави - рекао је председник БК Војводина Милан Козомара.

БК Војводина је била готово пред гашењем, да би у једном тренутку доласком управе са професором др Срђаном Вукмировићем на челу стање у клубу почело да се поправља. Још тада, у улози директора клуба, Козомара је обећао да ће вратити стари сјај клубу, што уласком у салу и гледајући резултате може да се закључи да је на добром путу.


Окосница репрезентација

Из редова Војводине дрес с националним грбом сада носе или су били део репрезентације Србије: Драгана Јовановић, Жељана Амиyић, Сара Хорњак, Ана Бошњак, Милица Башић, Огњен Ђурђев, Назиф Сејди, Милош Јовановић, Вукашин Тепић, Милош Бирчанин, као и Војислав Бјелица, Михајло Живковић, Душан Прица, браћа Драгојловић.


Фото: Милан Козомара, фото: БК Војводина

- Рекао бих да смо јој већ вратили стари сјај, пошто околности нису исте као што је то било пре три или четири деценије. Вечина клубова се жали на дефицит бораца, док сада код нас сала постаје тесна у свим терминима. Наши такмичари постали су стуб мушке и женске репрезентације, услови за рад су одлични. Поред свега тога, боксери су нам одлични борци и људи, а деца пример у својим срединама - поносно је истакао Козомара.

Према његовим речима, одлуке које су доносили и политику клупску коју су водили, у потпуности је била оправдана.

- Све је било подређено нашим омладинским селекцијама, њима смо се посветили, а сада полако почињемо да убиремо плодове свега тога. Иступање из Лиге је било правовремено, јер смо од тада имали више времена за наше млађе селекције. Резултати су најбоље мерило свега тога. На недавном турниру “Никола Дробац” у Жабљу наш боксер Назиф Сејди победио је домаћег такмичара и репрезентативца Бранислава Зеремског, чиме је потврдио репрезентативни статус. Такође, Душан Прица је отворио пут за репрезентативне наступе. Задовољни смо и са тиме што је селектор свих селекција Драган Васиљевић Дурунга позвао нашег тренера Јована Ружића да 28. новембра буде један од тренера српске репрезентације на турниру у Пољској, као и три такмичара Огњена Ђурђева, Душана Прицу и Милицу Башић. Тако стварајући сегмент по сегмент постајемо стуб спаке репрезентације - рекао је Козомара додајући да БК Војводина потврђује циљ да неко од њигових чланова се избори за сениорски дрес и оде на велико такмичење.

Председник Милан Козомара сматра да велику помоћ имају од Града, и да без те подршке не би ни било њихове ренесансе.

- Основни предуслав у данашње време за врхунски резултат је пре свега одрицање и волонтерски рад. Примера ради, тренер Ружић и ја већ 13 година радимо без плата и дневница. Наша сатисфакција је то да смо од ничега створили поново респектабилан клуб. У томе је, између осталог, тајна нашег успеха. Нажалост, сведоци смо да у материјалном свету, лични интерес се ставља испред општег добра, где грамзивост превазилази основни постулат сваког спортског радника. Ми у сваком детету видимо младог спортисту жељног знања, док многи у њима виде 20 или 30 евра месечно - нагласио је Козомара.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести