У Новом Саду одржан ММА спектакл: Бојану Величковићу СБЦ шампионски појас

Престижна ММА организација, једна од најцењенијих у Европи, организовала је још једно “вече ратника” за памћење.
Bojan Velickovic pobeda2
Фото: Нови СБЦ ђампион Бојан Величковић, фото: SBC

Пандемија вируса корона учинила је то да главни актери СБЦ 29 Ривенy спектакла мечеве у Новом Саду одраде без присуства публике, уз све мере предрострожности донете од стране надлежних органа, док су љубитељи мешовитих борилачких вештина имали прилику да уживају у врхунским борбама путем ТВ екрана.

У Српској Атини борило се укупно 20 ратника октагона. СБЦ шампионски појас у велтер категорији чекао је шампиона у главној борби вечери, у којој су се сударили најуспешнији српски борац, бивши УФЦ и ПФЛ ратник, Бојан Величковић алијас Српски челик, и бугарски нокаутер Владислава Канчев.

Тврда, тешка борба свим расположивим снагама, обележила је овај дуел из којег је као победник изашао Величковић и тиме, баш у родном Новом Саду, постао нови СБЦ шампион. Појас СБЦ сада путује у САД заједном са Српским челиком, који тренутно живи и тренира у Денверу, у клубу Истон тренинг центар и члан је једног од најбољих тимова на свету  “Елевејшн фајт тим”. Тријумф у ватреном рингу СБЦ-а, Великчовићу отвара врата за поврата на најпрестижнију ММА сцену света, дакле у УФЦ-у.

Атрактивност и квалитет нису мањкали ни у борбама које су претходиле оној главној, у којима се посебно издвојио дуел у лакој категорији, у ком су ватру у СБЦ октагону распламсали најбољи српски борац у тој категорији Слободан Лимп Максимовић из Београда и његов ривал из Бразила Сержо де Жесус Сантос Бананеира, бивши белатор борац, који је одавно чекао на СБЦ деби. Дан уочи меча, Максимовић је изјавио да је решен да пролије крв за победу и обећано је испунио. На крају битке, крваве главе, али с осмехом на лицу и високо подигнутом руком у знак победе, Слободан је напустио СБЦ ратнички “кавез”.

Фото: Дуел Максимовић - Сантос, фото: SBC

На делу су виђене и младе снаге, чије време у октагону тек долази. Два потврђена аса ММА сцене, двојица Немања и овај пут били су на висини задатка. Бивши шампион лаке категорије Немања Слеyхамер Ковач, техничким нокаутом победио је у првој рунди искусног борца из Хрватске Ивана Владимира, док је Немања Уверић победио гушењем дебитанта у октагону, искусног боксерског шампиона из Гане Маједу Сулејмана Мабабу. Непоражени српски борац, члан београдске Секјутор академије Стефан Негуцић, у СБЦ дебију наставио је победнички низ техничким нокаутом над борцем из БиХ Тариком Жунићем.

Предраг Богдановић из новосадског Фамили фајт тима, после годину дана паузе, ушао је у октагон и још једном показао да је врхунски таленат и српски маестро за yију-yицу, савладавши гушењем Радета Новаковића у првој рунди. Посебна атракција вечери био је судар два тешкаша, српског Ивана Вицића (114,5 кг) и дива из БиХ Бењамина Шехића (129,8 кг), који је у првој борби ноћи победио Марка Ђорђевића завршницом и тиме уписао прву победу на ММА сцени. Сат времена касније Шехић је репрезирао деби меч и савладао већ у првој рунди Вицића. Млади борац из Београда Борислав Николић гушењем трианглом у првој рудни зауставио је Милана Станојковића, док је Давид Течер из Суботице, такође гушењем у првој рунди, решио меч у судару с Давором Матићем из БиХ.

Пехаре шампионима доделили су наши прослављени спортски асови и репрезентативци, кошаркаш Игор Ракочевић и yудиста Александар Кукољ, члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада Огњен Цвјетичанин, као и бивши светски јуниорски првак у боксу Кубанац Анхел Моја, који је сада боксерски тренер у Фемили фајт тиму у Новом Саду.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести