У Новом Саду почело Светско првенство у самбоу

НОВИ САД: Свечаном церемонијом одржаној у Великој сали СПЦ „Војводина“ отворено је Светско првенство у самбоу Нови Сад 2020, за јуниоре и сениоре које траје до недеље, 8. новембра.
s
Фото: novisad.rs

Том приликом присутнима су се обратили председник Европске самбо федерације Сергеј Јелисијев и заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић који је изразио задовољство што је Нови Сад домаћин великој и значајној спортској манифестацији.

Прилику да будемо домаћини спортистима из целог света и да на најбољи начин промовишемо самбо, као спорт препознат од стране Међународног олимпијског комитета добили смо захваљујући томе што Нови Сад испуњава све услове за одржавање великих спортских такмичења, али и захваљујући озбиљности и квалитету рада Самбо савеза Србије. Организација Првенства света у самбоу, у тренутку када се суочавамо са изазовима узрокованим корона вирусом представља својеврсан подвиг. Овом приликом желим да се захвалим Светској самбо федерацији на поверењу, као и Самбо савезу Србије који је преузео велику одговорност и тако омогућио да се одржи континуитет такмичења. Иако ће бити реализовано у специфичним околностима, првенство има изузетан спортски, али и привредни значај, будући да у наш град доводи преко 600 учесника из целог света. Свим такмичарима желим много успеха и да понесу најбоље утиске из Новог Сада, изјавио је Милан Ђурић.

На првенству учествује 600 такмичара, тренера и службених лица из Бугарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Мађарске, Италије, Грчке, Молдавије, Русије, Белорусије, Литваније, Украјине, Француске, Румуније, Шпаније, Северне Македоније, Израела, Белгије, Кипра, Сједињених Америчких Држава, Колумбије,  Мексика, Венецуеле, Доминиканске Републике, Јужноафричке Републике, Марока, Камеруна, Индонезије, Филипина, Узбекистана, Казахстана, Монголије, Пољска, Чешка Република, Киргистана и Србије. Национални тим Србије представљаће 37 такмичара. Првенство се одржава у строгим карантинским условима, без присуства публике.

Фото: novisad.rs

Сви чланови страних делегација допутовали су са негативним тестом на ковид-19, организатори који ће бити у контакту са страним делегацијама такође су тестирани и здрави. Финални блок такмичења свакога дана биће емитован директно, на каналу Јуроспорт.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести