У Новом Саду завршено Светско првенство у самбоу и комбат самбоу: Још два сребра и три бронзе за Србију

Последњег дана такмичења на Првенству света у самбоу и комбат самбоу, репрезентативци Србије остварили су фантастичне резултате. 
GAJA1
Фото: Владимир Гајић освојио бронзу, фото: https://www.u-klinchu.rs/

Ивана Гордић, у категорији преко 75 кг и Слађана Адам (до 70 кг) освојиле су сребрне медаље. Рускиња Речкалова у финалу је брзо, полугом на руци, савладала Адамову, док је Лавинија Јонеску била боља од Гордићеве. Пре тога, у полуфиналу је Ивана Гордић савладала Украјинку Бјеликову с 2:0, док је Слађана Адам била бпља од Францускиње Местре.

Поред ових вредних и великих сребрних медаља, наши представнии освојили су и три бронзана одличја. У апсолутној категорији код мушкараа, трећи на свету је наш Владимир Гајић, који је у борби за треће место савладао горостасног Узбекистанца Тагајева са 6:0. Прво је био бољи од  Украјинца Бондаренка са 4:2, а затим је савладао и Пољака Пујса с 1:0. У полуфиналу Гајић је изгубио полугом на руци од Руса Осипенка, да би на крају славио у мечу за треће место.

Јуниорка Ленке Леваи, у категорији до 60 кг, вољом жреба наступила је у полуфиналу, где је од ње била боља Украјинка Куневич, па је наша девојка аутоматски освојила треће место. Јуниор Богдан Швоња је, у категорији до 81 кг, у четвртфиналу изгубио од Молдавца Горбана, који га је вукао кроз репасаж, где је наш борац савладао Украјинца Сударкова с 2:1 и освојио бронзу.

Нажалост, без одличја је остала најбоља српска самбисткиња Ивана Јандрић у категорији до 68 кг. Она је, и поред вођства од 8:1, изгубила меч осмине финала од Комљанове из Узбекистана са 10:8. Жељана Благојевић до 52 кг, Стефан Жупарић до 82 кг и Марко Отић до 70 кг, изгубили су мечеве за бронзу.

Србију су последњег дана представљали и Драгољуб Грбић у конкуренији комбат 90 кг, Небојша Николић до 62 кг, Јован Мунтилак преко 87 кг и Ђорђе Јовановић комбат до 68 кг.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести