У студентском дому "Живојин Ћулум" одржан стонотениски турнир

У студентском дому "Живојин Ћулум" у четвртак и петак одржан је стонотенски турнир. На турниру је учествало 14 студената новосадског Пољопривредног факултета, који су се борили за учешће на међународном такмичењу Агрономијада које ће се на лето одржати у Будви.
е
Фото: Студентски центар Нови Сад

Пласман су изборили Вељко Пухача и Предраг Манастирац. Турнир је организовао Студентски парламент Пољопривредног факултета у Новом Саду у сарадњи са Студентским центром Нови Сад.

- Турнир је одржан у оквиру Хуманитарних дана спорта студената Пољопривредног факултета. Имали смо такмичења у малом фудбалу, одбојци, шаху и кошарци у мушкој и у женској конкуренцији. Стонотениски турнир у дому "Живојин Ћулум"  одржан је поводом избора најбољих стонотенисера из мушке конкуренције који ће предсављати факултет на Агрономијади у Будви. На турниру је било 14 такмичара, подељених у две групе. Играо се лигашки систем. Након 3 сата игре добили смо два представника, то су Вељко Пухача и Предраг Манастирац. Изузетно смо захвални Студентском центру "Нови Сад" што су подржали наш турнир и учествовали у његовом одржавању. Такође желим овим путем да апелујем да сви који су у могућности пошаљу хуманитарни СМС за Душана Мирковића, 1221 на 3030 - рекао је Љубиша Билић, члан Студентског парламента Пољопривредног факултета.

Према речима директора Студентског центра "Нови Сад" Зорана Мартиновића, стонотениски турнир је само један вид сарадње Студентског центра са студентским организацијама новосадског универзитета.

- Студентски центар Нови Сад је институција која је постоји због студената, и зато смо са задовољством прихватили да будемо домаћини стонотениског турнира, који осим такмичарског има и хуманитарни карактер. Уверен сам да ће стоносери Пољопривредног факултета остварити одличан успех на Агрономијади у Будви, а наше студенте овог лета очекују бројни занимљиви програми. Студентски центар је 19. априла договорио потписивање споразума о сарадњи са Академијом уметности и новосадским Студентским културним центром, на основу кога ће студенти Академије организовати концерте, изложбе слика, позоришне представе и друге културне догађаје у студентским домовима. Део програма биће реализован и у културном дистрикту "Фабрика" којим управља Студентски културни центар Нови Сад - рекао је Мартиновић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести