Удовичић о завршници ЕЛ: БГ је показао да поставља стандард

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић изјавио је да је Србија прошла пробни период што се тиче повратка тренинзима и спорту, као и да се спорт враћа у своје редовне активности.
udovicic, tanjug video
Фото: Вања Удовичић, фото: Танјуг (Видео)

Он је у Јутањем програму ТВ Прва истакао да је положен први тест повратка на отворене спортске објекте, као и да су се

спортисти придржавали свих мера које је медицинска струка прописала и да је на тај начин одговорно послата порука друштву.
Нама су главни оријентир одлуке међународних организација. УЕФА је изашла са јасним планом и програмом и даље инструкције фудбалским савезима Европе, као што је и ФИФА, прва од свих осталих спортских федерација, рекао је Удовичић.

Од сутра су у Србији дозвољени и тренинзи у затвореном, а биће омогућен и тренинг уз контакт на отвореном.

Оно што је сада главна недоумица - чекамо одлуку НБА као једног од покретача светске кошарке, јер ће се одлуке Евролиге, односно ФИБА Европе и света, доносити на основу одлука НБА лиге. Рукомет, ватерполо и одбојка су изашли са јасним ставовима, отказана су сва међународна такмичења. Став је да се отказују домаћа такмичења, тако да смо сведоци да се у највећем делу земаља Европе неће одиграти такмичења, рекао је Удовичић.

Министар је говорио и о кандидатури Београда за завршницу Евролиге, истакавши да је он лично оптимиста због свега што је главни град у претходном периоду радио, али да то није гаранција да ће Београд добити домаћинство.

У претходних пет година били смо организатори Европског првенства у кошарци за жене, организовали смо квалификациони турнир за Олимпијске игре 2016. и сада женски квалификациони турнир, у једном дану прихватили турнир из Кине... Показали смо да имамо способност и капацитете, одигран је фајнал-фор у Београду... Када сте показали светској и европској кошарци да постављате стандарде, да се други према вама пореде, онда ми то даје охрабрење и снагу. Мислим да је, ако је то могуће, важно да организујемо што је већи број међународних такмичења у Србији, да отворимо врата Србије и да промовишемо нашу земљу, нагласио је Удовичић.

Евролига одлуку о наставку сезоне доноси 24. маја, а министар Удовичић сумња у позитиван исход, пошто је четвртина играча из европских клубова из САД.

Једна четвртина тима није у могућности да активно крене да тренира и да се врати у Европу, па због тога може да дође до померања. Ја дубоко верујем да можемо да будемо организатори оба такмичења, закључио је Удовичић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести