Удовичић отворио "Сајам спорта" у Краљеву

КРАЉЕВО: На теренима поред Ибра у Краљеву данас је организован "Мали Сајам Спорта", под покровитељством Града Краљева и министарства омладине и спорта.
udovicic
Фото: TANJUG / SASA PETROVIC / an

Због настале ситуације са вирусом КОВИД-19, ова манифестација одржана је без присуства публике, а на спортским теренима презентовани су спортови са минималним бројем учесника.

"Сајам Спорта" свечано је отворио министар Вања Удовичић, у присуству градоначелника Краљева Предрага Терзића.

Удовичић је рекао да одржавањем "Сајма спорта" на овакав начин, показано да спорт може да се спроводи и игра и у оваквим отежаним условима.

Он се захвалио градоначелнику Краљева јер је, како је рекао, у претходном периоду стављен акценат на побољшање живота младих.

"То показују бројни реализовани пројекти, које смо заједнички финансирали. Али, постоје и бројни инфраструктурни пројекти које смо изградили у претходном периоду, а чији је циљ да сви суграђани могу да се рекреативно и бесплатно баве спортом", нагласио је Удовичић.

Министар омладине и спорта рекао је да су данас обишли и радове на реконструкцији атлетског стадиона у Краљеву и који ће према његовим речима обезбедити одличне услове за атлетичаре.

"И не само за атлетичаре, већ и за све остале спортисте који ће моћи да обављају припреме на атлетском стадиону. А Краљево ће тако оплеменити и туристичку понуду, али ће кроз бројне међународне догађаје, привући већи број страних туриста у град на Ибру", рекао је Удовичић.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић казао је да су у претходних неколико година изградили три теретане на отвореном и две стазе за трчање.

"Сви Краљевчани могу да користе ове објекте, а они нису направљени само за младе, већ и за старије суграђане. Изградња затвореног базена се налази у плану програма "Србија 2025" и уверен сам да ћемо у планираним роковима успети да изградимо и овај објекат", изјавио је Терзић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести