Удовичић посетио кик-боксере, освајаче 15 медаља на СП

БЕОГРАД:  Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас у СЦ Ковилово српске кик-боксере, који су на минулом шампионату света у Сарајеву освојили 15 медаља.
Udovičić posetio kik-boksere, osvajače 15 medalja na SP  Foto: Tanjug/T. Valić
Фото: Удовичић посетио кик-боксере, освајаче 15 медаља на СП  Фото: Танјуг/Т. Валић

"Захваљујћи овим феноменалним спортистима, Србија је завршила СП на другом месту на укупној ранг листи. Од 54 земље које су учестовале на СП, Србија је била друга са 15 медаља и показала да представља садашњост и будућност светског кик-бокса. Желимо да се такмичимо са свим светским силама, ушли смо у топ три, што је био циљ", рекао је Удовичић новинарима у СЦ Ковилово и додао да ће и у наредном периоду помагати савез да имају још боље и квалитетније припреме.

Он је посебно честитао председнику савеза Срђану Бугарчићу, који је, како је навео, био сигуран у своје такмичаре да ће да освоје бројне медаље, као и кик-боксерима, стручном штабу и тренерима.,

Бугарчић се захвалио министру на посети и оценио да су кик-боксери на СП надмашили очекивања.

"Драго ми је што је министар дошао да види на који начин ми радимо и како постижемо успехе. Услови које смо имали у Ковилову су били фантастични, ту смо одрадили и припреме. Последица тих добрих услова је велики успех који смо направили на СП. Од 19 такмичара, 15 се вратило са медаљом. Имали смо 12 финала, од тога осам злата и четири сребрне медаље и три бронзе", рекао је Бугарчић.

Фото: Удовичић посетио кик-боксере, освајаче 15 медаља на СП Фото: Танјуг/Т. Валић

Како је навео, историјски успех није прошао незапажено код осталих федерација.

"Захвалио бих се министру на помоћи и подршци, јер да нема министарства ми овај успех не бисмо могли да направимо. Сваки наш спортиста зна да када министар дође да га посети и честита, да држава стоји иза њега. Када имате државу иза ваших леђа нико не може да вас победи", рекао је Бугарчић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести