Удовичић: Рекордан број учесника на Сајму спорта

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић и данас је обишао спортске штандове на Међународном сајму спорта у Београду и послао поруку да је овогодишња манифестација срушила рекорде по посећености.
udovicic
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Удовичић се у хали 1 Београдског сајма састао и са колегом из министарства одбране Александром Вулином, а потом су заједно прошетали до штанда Кошаркашког савеза Србије.

Управо се на штанду КСС-а Удовичић поздравио са првим човеком КСС-а Предрагом Даниловићем, председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем, прослављеним кошаркашем Ненадом Крстићем и најбољом српском кошаркашицом Соњом Петровић.

Највећу пажњу деце привукла је посета министра Удовичића код познатих јутјубера Ðоте и Нолета на терену за бадминтон, где се одмах направила огромна гужва у игри ножног тениса.

Драго ми је што смо успели да окупимо већ сада рекордан број учесника Сајма спорта и да смо постигли сврху. Очигледно је да се сви забављају, друже, играју и што је најбитније опробавају се у новим спортовима како би исказали умеће, рекао је Удовичић на Сајму спорта.

Сајам спорта прилика је да сви виде истинске шампионе, каже некада најбољи ватерполиста света.

На Сајму могу да се виде идоли и људи који су померали границе, незахвално је издвојити неког од толико асова. Постоји могућност да се деца опробају у ономе што не могу сваки дан као што су стена за пењање, картинг стаза, стрељаштво. Сајам је показао да се спорт живи и осећа, као и да је Србија спортска нација, закључио је Удовичић и позвао све да посете Сајам спорта до краја викенда.

Удовичић и Јановић на Сајму спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић угостио је данас колегу из Црне Горе Николу Јановића на Међународном сајму спорта у Београду.

Некада трофејни ватерполисти на истом месту обавили су билатерални састанак у вези унапређења односа две земље у области спорта.

Удовичић и Јановић обишли су неколико штандова на Сајму спорта и такмичили се у бадминтону, кошарци и другим спортовима...

Најдуже су се задржали, логично, на штанду Ватерполо савеза Србије и срдачно разговарали са првим човеком ВС С Виктором Јеленићем.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести