Успех бициклиста новосадског Инвиктабајка

У сезони која је одржана по измењеном календару због коронавируса реализоване су четири трке бодоване за Куп Србије у планинском бициклизму.
Приватна архива/Александар Роман 
Фото: Приватна архива/Александар Роман 

После прве у Шиду, следеће две на Андревљу на Фрушкој гори и последње у Пироту, победник у генералном пласману је Александар Роман, члан новосадског клуба Инвиктабајк АИК банка тим, са 280 бодова. Мање од њега има другопласирани Сергеј Стетс из клуба Агресив Рума (216), док је трећи Душан Веселиновић из београдског Партизана (200).

Истакли су се и јуниори Инвиктабајка, који су се нашли на прве две позиције. Никола Бренесел је сакупио највише поена (280), док је Давид Демер иза њега са 240. Уз Луку Туркулова у тиму, екипно су заузели прво место (300). Њихов млађи кадет Немања Алимпић био је трећи (168). Код сениорки је Инвиктабајк заузела друго место у екипном пласману.

Још један новосадски клуб имао је представника међу прва три. У категорији до 13 година Андреј Корпаш из Елита нашао се на трећем месту са 200 бодова. Лука Гутовић је с њим донео клубу трећу позицију у екипној конкуренцији (200).

На основу остварених резултата видљиво је да новосадски бициклистички клубови веома добро раде и заиста је штета што није било више такмичења.Посебно радује чињеница да млади такмичари напредују и постижу успехе.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести