Успех припадника Војске Србије на трејл трци „Копаоник 2017“

БЕОГРАД: Поручник Невена Јовановић из батаљона Војне полиције специјалне намене "Кобре" и разводник Ђуро Борбељ из 1. бригаде Копнене војске, свеукупни су победници у мушкој и женској категорији на 15 километара на Међународној трејл трци на дистанцама од седам и 15 километара на Копаонику, саопштило је данас Министарство одбране.
Pobednici na trejl trci „Kopaonik 2017“  foto: Tanjug
Фото: Tanjug

На такмичењу, међу више од 500 учесника, припадници Војске Србије остварили су јуче запажене резултате, а успешан наступ имао је и капетан Синиша Савић из Специјалне бригаде који је освојио друго место у старосној категорији и шесто у свеукупном пласману.

О значају остварених резултата сведочи и податак да је разводник Ђуро Борбељ за више од два минута добио другопласираног Дарка Живановића, најбољег српског маратонца и учесника Олимпијских игара у Лондону. У трци на седам километара вицешампионску титулу у свеукупном поретку остварио је мајор Милован Милић из Специјалне бригаде.

Постигнути резултати велики су подстрек такмичарима Министарства одбране и Војске Србије пред наступ на међународном 7. „CISM Chalenge“ купу у планинском трчању, који ће бити одржан на Копаонику, 5. августа, где их очекује изузетно јака конкуренција такмичара из оружаних снага Пољске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Словеније и Румуније, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести