УССС: Одлука о смени Јаснића ништавна, покренут поступак

БЕОГРАД: Универзитетски спортски савез Србије (УССС) прогласио је данас ништавном одлуку дела делегата на, како се наводи тзв. Скупштини у петак, о смени председника Синише Јаснића.
sinisa jasnic, tanjug video
Фото: Синиша Јаснић, фото: Танјуг (Видео)

Још једна Скупштина одржана је у недељу и на њој је донета једногласна одлука да се пружи подршка председнику Синиши Јаснићу, као и да је предузеће "Европске универзитетске игре 2020" основано у складу са законом и статутом УССС.

"Поступак оснивања привредног друштва "Европске универзитетске игре 2020“ д.о.о. покренут је одлуком Извршног одбора УССС бр. 02-313 од 13.09.2017. године. Извршни одбор УССС био је овлашћен за доношење такве одлуке у складу са чл. 29 Статута УССС јер је реч о привредном друштву за обављање спортске делатности из чл. 110. ст. 4. Закона о спорту, а не о спортском привредном друштву из чл. 92. Закона о спорту. Према чл. 23. Статута УССС, Скупштина је искључиво надлежна за доношење одлуке о оснивању спортског привредног друштва, али не и других привредних друштава", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, Скупштина утврђује да су ништавне и не производе правно дејство одлуке такозване Скупштине одржане 30. марта 2018. године.

"Утврђује се да Универзитетски спортски савез Србије представља и заступа Синиша Јаснић, председник УССС. Званични меморандум и печат УССС могу користити искључиво Јаснић и секретар УССС Ђоко Чучковић. Обавезује се председник УССС Синиша Јаснић да покрене дисциплински поступак против лица која су незаконито и нестатутарно поступала и тиме нанела огромну штету УССС", закључује се у саопштењу.

Јаснић је прошле недеље одложио Скупштину због службеног пута у Словенију, али је група делегата одржала Скупштину и сменила Јаснића због наводне афере о оснивању "фантомске фирме" Универзитетских игара 2020 и добијених 143 милиона од Владе Србије.

На тој Скупштини за новог председника једногласно је изабран Дејан Мадић, декан Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести