Вакцинисали се српски спортисти: Мандић, Аруновић, Силађи...

БЕОГРАД: Група српских спортиста на челу са олимпијском шампионком у теквондоу Милицом Мандић вакцинисала се данас против корона вируса.
vakcina
Фото: Танјуг (видео)

Сем Мандићеве, у Институту "Торлак" вакцинисали су се и стрелкиње Зорана Аруновић и Јасна Шекарић, пливач Чаба Силађи, теквондиста Махди Ходабахши, стрелац Милутин Стефановић...

"Све је сјајно организовано, хвала министарству и Олимпијском комитету за бригу коју показују за спортисте. Помогло нам је много онлајн предавање које смо имали, било нам је потребно појашњење, одрадили су сјајан посао и видим да је велики број спортиста дошао", рекла је Мандићева новинарима после вакцинације.

Она је додала да се вакцинисила јер жели да пази на себе, родитеље, људе из окружења...

"Желим да тренирам без размишљања, да путујем, да изгурам олимпијски циклус до краја и учествујем на Играма у Токију", поручила је Мандићева.

Чаба Силађи је признао да има мали страх од игле, али да га то није спречило да се вакцинише.

"Помогла ми је едукација коју смо имали, а морам да признам и да сам мало калкулисао јер такмичења почињу половином марта, па да могу мирне главе да се припремам за Олимпијске игре", истакао је Силађи.

Зорана Аруновић рекла је да се вакцинисала јер је желела да покаже одговорност.

"Желим да учествујем на ОИ и смањим могућност да дође до било какве заразе. Истовремено и да пошаљем поруку колико је важно да бринемо о здрављу, да што пре дођемо до колективног имунитета и победимо ово што нас је уназадило много година", поручила је Аруновићева.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести