Станковић: Може ли боље од злата у постојбини теквондоа?

МУЏУ: Млада српска репрезентативка у теквондоу Вања Станковић, освајачица прве златне медаље за Србију на Светским шампионатима, изјавила је да је пресрећна што је успех остварила у постојбини овог спорта и најавила још медаља до краја првенства.
Галеб теквондо клуб
Фото: Галеб теквондо клуб

Јако сам срећна и поносна после ове медаље. Тренер ми је управо рекао да сам ушла у историју јер је ово прва злато икада, па још увек нисам свесна тога! Вредно смо тренирали читаву сезону и ово је плод вишегодиšњег улагања и у себе и у резултат. Још ми је драже јер је ово највеће Светско првенство икада и још у постојбини теквондоа Кореји. Па да ли може боље? Слободно могу да кажем да је ово најбоља наша репрезентација икада и верујем да ће и остали из тима наставити низ освајања медаља у наредним данима, рекла је Станковићева.

Тренер Драган Јовић, који наставља да ствара шампионе, захвалио се свима на подршци и истакао да је све лепо што се дешава у теквондоу последица система рада.

Ово је фантастичан дан за српски теквондо. Вања је ушла је у историју као прва освајачица светског злата за Србију. Њена посвећеност и када је испред себе имала Драгану Гладовић и Тијану Богдановић била је толика да је стрпљиво чекала своју шансу и зграбила је на најбољи начин. Имамо систем и ово није крај. Сада без еуфорије идемо на следеће такмичаре. Остало је још пуно јаких имена у нашем тиму, поручио је Јовић.

Већ сутра наступиће сребрна из Рија Тијана Богдановић, а потом и Милица Мандић, Дамир Фејзић и други.

Подсећамо, Вања је освојила историјску, прву титулу првака света за Србију у теквондоу, пошто је данас у финалу шампионата у Јужној Кореји савладала Тајланђанку Вонгпатанакит.

Станковићева је славила резултатом 10:8. Претходно је у полуфиналу категорије до 49 килограма савладала Хрватицу Кристину Томић са 12:6.

Удовичић честитао
Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је данас младој репрезентативки Србије у теквондоу Вањи Станковић освајање титуле шампиона света.

"Први пут у историји светско злато у теквондоу за Србију освојила је Вања Станковић. Браво шампионко", наводи се у Удовичићевој честитки.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести