Васић и Марјановић: Публика у Београду велики мотив

Српски веслачи Милош Васић и Марко Марјановић поручили су да са великим нестрпљењем чекају да се представе домаћој публици на Светском купу у Београду.
Vasic i Marjanovic
Фото: Tanjug//FISA

На Светском купу на Ади Циганлији, који почиње у петак и траје до недеље, Србију ће представљати пет посада и укупно 10 такмичара, као припрема за наступ на Европском првенству у чешким Рачицама крајем маја.

Олимпијци из Рија Милош Васић и Ненад Беђик наступиће у двојцу без кормилара, дисциплини у којој су заједно већ три године.

"Иако Беђик и ја у овој комбинацији весламо готово три године први пут ћемо да се представимо домаћој публици на великом такмичењу. То ће нам бити мотив да пружимо више од свог максимума. У такмичење на Ади улазимо без резултатског оптерећења и доживљавамо га као загревање за шампионат Европе", рекао је Васић.

Васић је нагласио да је српски тим форму темпирао за Првенство Европе, али и да ће дати све од себе да направи успех у Београду.

Још један члан тима из Рија Марко Марјановић, за разлику од Олимпијских игара, на Светском купу веслаће у скифу у конкуренцији са још 20 веслача.

"У досадашњој каријери нисам се често такмичио у скифу, најспецифичнијој дисциплини у веслању, у којој сам последњи пут на неком великом такмичењу наступио пре чак осам година. Међутим, ову сезону ћу највероватније морати да изгурам у овом чамцу, што ће бити једно сасвим ново искуство за мене", рекао је Марјановић.

Како је навео, нема резултатско оптерећење на Светском купу, али био би веома задовољан местом међу осам најбољих.

"Срећан сам што ћу веслати пред домаћом публиком и пред многим познатим лицима. То ће у мени пробудити посебна осећања, а ову прилику користим да позовем све поклонике веслања и спорта да дођу на Аду Циганлију и да подрже српску репрезентацију. Поготово, што ће имати ретку прилику да на делу виде неке од најбољих светских веслача и веслачица", поручио је Марјановић.

Жреб квалификационих група биће обављен у четвртак, квалификационе и трке репесажа су у петак, полуфинала, Ц и Д финала на програму су у суботу, а А и Б финала у недељу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести