Васић: Тежак и стресан период, остали смо психички јаки

ТОКИО: "Коначно сам јуче прошао и последње прегледе, све је у реду и наступаћу на Олимпијским играма", рекао је српски веслач Милош Васић.
milos vasic
Фото: Youtube Printscreen

Васић је по доласку у Јапан био позитиван на корона вирус, због чега је цео веслачки тим Србије у саставу Јована Арсић, Мартин Мачковић и тренер Никола Стојић, провео скоро две недеље у хотелским собама.

У разговору за Танјуг, Милош је испричао како је изгледао период изолације, колико је успео да се спреми у таквим околностима и како се носио са чињеницм да је и његова супруга кошаркашица Соња Васић била заражена у Београду.

"Веома тежак и стресан период за мене, мој тим и породицу. По слетању 3. јула у Токио мој тест на ковид је био позитиван. Аутомаски су ме депортовали у изолацију, у хотел који је био задужен за позитивне људе на аеродрому. Наредних дана сам био затворен у соби. Хвала Богу да нисам имамо никакве симптоме, осим једног дана температуре. Да ствар буде још гора у исто време је и моја супруга Соња позитвна на ковид у Београду", рекао је Васић Танјугу.

"Мој део тима је због блиског контакта са мном, такође је би затворен у хотелу на 14 дана. У том моменту је најбитније од свега било да смо ми остали здрав, без претераних симптома, наравно уз велику степњу да се не погорша стање", испричао је Васић.

Како каже, велики ниво стреса због челе ситуације, претрпели су и најближи.

"Велики степња је била код моје породице, пре свега знајући да сам далеко од њих, сам у соби, без наших људи и не претеране неге око мене. Сва срећа успели смо психички да останемо јаки, да пребродимо ударних пет дана стреса и степње. После се полако ствар средила, приближио се излазак напоље. Коначно сам изашао из изолације 15. јула. Одмах ушао у Олимпијско село, где сам започео детаљне лекарске прегледе, који су јуче се и коначно завршили. Све је како треба и наступићу на Играма".

Васић ће заједно са Мартином Мачковићем у двојцу без кормилара на стазу изаћи 24. јула у оквиру квалификација.

"Већ 10 дана сам у тренингу, тело сам активирао у соби после седам дана кад сам видео да делује све океј. Сва срећа, мој тим је успео да весла на ергометрима и да користи теретану у карантину. Они су изашли дан после мене у Село. Коначно смо заједно и већ три дана боравимо у чамцу. За сада повратак иде како треба и потрудићемо се да се што боље вратимо пред почетак трке".

Лепа вест од јуче је да је и Соња добила зелено светло и она данас стиже у Токио, коначно ћемо бити заједно после тешког периода, истиче Милош.

"Велико хвала мој тим и ја дугујемо Олимпијском комитету Србије, амбасади Србије у Јапану. Људи су 24 сата водили борбу са свим око нас у овим тешким данима, борили се да нам све обезбеде и наравно после свега да ми обезбеде све прегледе које сам морао да прођем. Наравно, подршка наших породица и људи који нас подржавају је била огромна. Оставимо све ово иза нас, најгоре је прошло. Покушаћемо што боље да се вратимо у тренинг и што боље представимо Србију на Ол", закључио је Васић.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести