Васићу и Беђику сребро, Марјановићу бронза на Светском купу у Београду

БЕОГРАД: Српски веслачи освојили су две медаље на првом овогодишњем такмичењу Светског купа које је одржана на београдској Ади Циганлији.
veslanje Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Прво је двојац без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик освојио сребрну медаљу, а потом је Марко Марјановић у скифу стигао до бронзаног одличја.

Васић и Беђик су у финалној трци остварили време 7:02,77, иза победничке посаде Велике Британије (Јакоб Доусон и Метју Роситер), који су у циљ стигли у времену 7:00,25. Треће место освојили су Чеси Јакуб Подражил и Лукас Хелешић (7:05,57).

Сјајан дан за српско веслање употпунио је Марјановић, који је трку завршио у времену 6:55,71, иза победника Швајцарца Ника Сталхберга (6:53,23) и другопласираног Хрвата Дамира Мартина (6:53,65).

На првом овогодишњем Светском купу на Ади Циганлији учествовали су веслачи и веслачице из 26 земаља.

Честитке веслачима на успеху

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић честитао је српским веслачима успех који су остварили на Светском купу у Београду.

Част ми је да српским веслачима честитам освајање медаља на Светском купу у Београду. Сребрна медаља веслачког двојца без кормилара Милоша Васића и Ненада Беђика, као и бронза Марка Марјановића у скифу, освојене на београдској Ади Циганлији, представљају велики успех за српски спорт у овој дисциплини, навео је Вучић у честитки.

Он је изразио уверење да ће веслачи и на наредним такмичења постизати овако изузетне резултате, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима. 

Честитке је упутио и министар омладине и спорта Вања Удовичић:

"Бронза и сребро на Светском купу у веслању! Честитам Марку, Ненаду и Милошу на овом успеху, као и Веслачком савезу Србије на сјајној слици Србије коју смо послали са овог такмичења!“. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести