Велика награда Сан Марина и Риминија у Мото ГП: Морбиделијев првенац на домаћем терену

Возач Петронас Јамахе Франко Морбидели дошао је до прве победе у Мото ГП шампионату, пошто је славио на Великој награди Сан Марина и Риминија, шестој трци сезоне.
morbideli
Фото: Tanjug (AP Photo/Antonio Calanni)

Италијански мотоциклиста је тријумфовао на стази „Марко Симончели”, пошто је водио скоро током целе трке, а на крају је имао више од две и по секунде предности у односу на Франческа Бањају на Прамак Дукатију. Морбидели, иначе шампион Мото 2 категорије из 2017. године, тако је уписао девету победу у каријери, прву после три године.

Бањаја је био најближи Морбиделију и дошао је до првог подијума у краљевској класи, и то пошто је пропустио претходне три трке због прелома ноге који је задобио у Хересу. Двојици Италијана, полазника Академије Валентина Росија, на подијуму се придружио Ђоан Мир на Сузукију. Млади шпански мотоциклиста је у директној борби за победничко постоље победио миљеника домаће публике Валентина Росија, претицањем у последњем кругу. Роси је морао да се задовољи четвртом позицијом, испред Алекса Ринса, који је на другом Сузукију заправо дуже учествовао у борби за подијум, али је посустао у последњих неколико кругова. Сезона у Мото ГП шампионату се наставља већ наредног викенда Великом наградом Емилије Ромање, такође на стази „Марко Симончели“.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести