Велики успех кикиндског клуба у седећој одбојци: Феникс освојио Куп Мађарске

У мађарској престоници одигран је национални Куп у седећој одбојци, на коме је учествовао и кикиндски Феникс.
feniks odbojka
Фото: Приватна архива

Након бронзаних и сребрних медаља освајаних претходних година кикиндски тим је најзад освојио злато. У финалу једао домаћи тим Њиређхази. 

„Показали смо зрелост, борбену и интелигентну игру којом смо доминирали током свих пет одиграних утакмица. Чињеница да нисмо изгубили ни један сет показује и да смо у Будимпешту дошли најспремнији и са највећом жељом да најзад успемо да освојимо овај трофеј, на који су домаћини поносни  и који до сада није напустио границе Мађарске“, задовољно је тренер Драгин.

На завршној церемонији капитену Феникса победнички пехар и златне медаље играчима уручио је председник мађарског Савеза седеће одбојке Ђула Рашка.

„Играли смо неоптерећено, свесни да немамо шта да изгубимо и то се испоставило као одличан рецепт. У полуфиналу и финалу смо заиста пружили максимум и стигли до трофеја. Од срца честитам саиграчима и тренеру, изузетно смо поносни на овај велики успех“, рекао је капитен Брандић и додао да се нада да ће људи добре воље стати уз клуб и да је неопходно да се играчки кадар освежава како би се наставило са успешиса.  

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести