Веслач Мачковић на лекарским претрагама, враћа се у понедељак

БЕОГРАД: Српском репрезентативацу у веслању Мартину Мачковићу (22), лекари у болници у немачком Конигслутеру раде претраге."Он се осећа много боље и требало би у понедељак да изађе из болнице", рекао је данас Танјугу његов отац Стеван.
mackovic
Фото: Youtube Printscreen

Отац српског репрезентативца Стеван Мачковић каже да је Мартон још у болници, а да би требало да дође у Београд у понедељак, након обављених претрага и формалности око осигурања.

Мартин Мачковић студира на Берклију, а план је, каже његов отац, да се тамо и сада врати. Српски веслач нестао је у суботу у Берлину, током одмора са пријатељима.

Са колегама из америчког колеџа Беркли, где се школује и успешно тренира већ три године, радио је на промоцији веслања на ергометар, а онда је из непознатих разлога у суботу разбио мобилни телефон, угасио фејсбук налог, спаковао ствари и напустио смештај.Пријатељи веслачи су пријавили полицији његов нестанак и тражили га по Берлину, али безуспешно. 

Родитељи су из Суботице контактирали амбасаде Србије и Мађарске, као и мађарски Конзулат и случај је пријављен и нашој полицији, а убрзо након тога, јуче после подне, речено је да је Мартин пронађен и да је у болници.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести