Веслачи Данубијуса 1885 иду на трећи део репрезентативних припрема

За разлику од прошле зиме, када су због пандемије коронавируса, изостанка селектора и новца прескочене припреме кандидата за национални дрес, сада већ две одрађене сесије у Котору и трећа која треба да се реализује, добар су предуслов да ће ова веслачка сезона бити другачија од претходне.
с
Фото: ВК Данубијус 1885

План је био да се као 2019. године иде у Турску, где су клима и услови још погоднији, али се ипак одустало због ситуације са ковидом-19.

На двонедељном раду у децембру, потом и јануару у Бококоторском заливу били су и чланови новосадског клуба Данубиус 1885, јуниори Вук Мудринић, Немања Кесић и Марија Јаковљевић и кадет Марко Марић. Одлазак на трећу и завршну туру зимских припрема, под руководством селектора Александра Ивковића, заказан је за 7. фебруар. Тада ће се на списку наћи Вук и Марија, који су другу годину у јуниорској конкуренцији.

– После досадашњих одрађених зимских припрема Мудринић је најбржи у репрезентацији и план је да се направи дубл са Матијом Рајковићем из београдског Графичара, јер их већ у мају очекује Европско првенство у Италији и за то се спремају – истакао је тренер јуниора и сениора Данубијуса 1885 Алекса Ђокић.

Мудринићу би то био први шампионат Старог континента, док би, ако буде отишла, Марија Јаковљевић други пут учествовала на овој смотри, јер је била и 2020. године. У јулу је у календару светско првенство, а у септембру Балканијада. Када је реч о сениорима, узданице Данубијуса 1885. за ову сезону су опет Иван Катић, лаки веслач, иначе и „Дневников“ лауреат за најбољег веслача Војводине у 2021. години и Растко Ратајац, који још две сезоне могу да се надмећу у узрасту за млађе сениоре (до 23 године).

Сезона у Србији почиње 12. марта државним првенством на ергометрима, док ће се на воду изаћи у априлу.

         К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести