Виктор Немеш: Желим да на мојим грудима засија злато

БЕОГРАД: Рвачка репрезентација Србије у завршној фази припрема је пред Светско првенство коме ће Београд бити домаћин од 10. до 18. септембра.
mate nemes
Фото: Youtube Printscreen

Наши најбољи рвачи тренутно тренирају у Зрењанину са циљем да на планетарном шампионату у "Штарк арени" наставе низ освајања одличја на великим такмичењима који траје још од 2014. године.

Један од наших главних адута требало би да буде Виктор Немеш који већ има искуство у освајању медаља за Србију на СП, пошто се 2017. у Паризу окитио златом, а 2018. у Будимпешти је освојио бронзу.

"Верујем да сам себи највећи противник и увек кажем да је најзначајнија победа када победиш себе. То и очекујем на СП, да покажем свој максимум, да технички и тактички будем супериорнији од сваког противника, и верујем да ћу успети у томе. Сви смо у врхунској форми и снази, нијансе су у питању. Јако сам мотивисан да на мојим грудима засија најсјајнија медаља", пун самопоуздања је Немеш.

Он је истакао да је атмосфера у српској репрезентацији изванредна и да се сви осећају као да су део велике породице.

"Прошли смо процес озбиљних физичких и психичких припрема пред СП, а то нас је учинило још блискијима. Нема тензије, али смо сви максимално усредсређени на постизање најбољег резултата како бисмо нашу земљу учинили поносном", додао је српски рвач.

Немеш је истакао да је подршка навијача један од изузетно важних фактора за победу на такмичењима и додао:

"Када се боримо, ми чујемо само глас тренера, али осетимо енергију публике и то нас додатно мотивише да оставимо последњи атом снаге на струњачи. Желео бих да публика дође у што већем броју у Штарк арену, да буду гласни, да навијају за нашу репрезентацију и да целом свету покажемо како се рвање воли и бодри у Србији", констатовао је Немеш, који осим три одлицја на СП има и два сребра и бронзу са шампионата Европе.

Уз раме Виктору Немешу у борби за освајање неке од медаља биће и Зураби Датунашвили, актуелни светски и европски шампион и бронзани са минулих Олимпијских игара у Токију.

"Морам да признам да постоји притисак да се одбрани титула првака света, али је то и додатни мотив. Победа је једина опција. Моја жеља је да се, у категорији до 87 килограма, опет свира српска химна", рекао је он.

Датунашвили додаје да је цео припремни период био веома тежак.

"Али, због тога смо сви у одличној форми. Ипак, није лако када сте преко 200 дана на припремама. Ми између себе имамо одличан однос, као и са тренерима, а то је изузетно важно. Такође, Рвачки савез Србије нам је обезбедио феноменалне услове за тренирање у Србији, као и могућност да тренирамо и у другим земљама, мењамо спаринг партнере, што доприноси постизању изванредних резултата", закључио је Датунашвили.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести