ВН Канаде: Сенина кацига за Хамилтона

Британски возач најбржи у квалификацијама за Гран при Канаде у Монтреалу. Луис Хамилтон у суботу се изједначио са покојним Ајртоном Сеном, освојивши 65. „пол позицију” у каријери.
Foto: Fonet
Фото: FoNet

Возач Мерцедеса је у квалификацијама за Велику награду Канаде одвезао најбржи круг за 1:11,459 минута, надмашивши за 33 стотинке Себастијана Фетела из Ферарија.

Са трећег места на стази „Жил Вилнев” у недељу ће стартовати Валтери Ботас (Мерцедес), а иза њега Кими Раиконен (Ферари) и два Ред Булова болида, са Максом Ферстапеном и Данијелом Рикардо за управљачима.

Шесторица побројаних возача уједно заузимају водеће позиције у генералном пласману шампионата Формуле 1 након шест одвезених трка.

Фетел води са 129 бодова испред Хамилтона са 104, Ботаса са 75, Раиконена са 67, Рикарда са 52 и Ферстапена са 45 бодова.

Хамилтон је за успомену на вредно достигнуће добио вредан сувенир од Сенине породице - кацигу легендарног бразилског возача, који је погинуо пре 23 године у удесу на стази Имола у Италији.

- Толико сам узбуђен да се тресем. Остао сам без текста. Ајртон је био мој омиљени возач, који ме је инспирисао да постанем то што јесам. Велика је част добити ово, могу само да се захвалим породици Сена - рекао је 32-годишњи Британац, коме је ово четврти „пол” у 2017. години.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести