Заједнички тренинг теквондо и паратеквондо селекције Србије

СТАРА ПАЗОВА Теквондо и паратеквондо репрезентација Србије одрадили су данас заједнички тренинг у Спортском центру ФСС у Старој Пазови и послали поруку заједништа уочи предстојећих великих такмичења.
dragan_jovich
Фото: Танјуг (Видео)
"Нама је част да будемо на тренингу са паратеквондистима, борбеним и храбрим спортистима који су прави пример свима. Одлука тима Теквондо асоцијације Србије да кад год је то могуће организује заједнички тренинг је један од начина да млађе селекције изведемо на сениорски пут који је дуг и захтеван. У мисији теквонода смо сви, од стручног тима преко спортских психолога па до такмичара. Одзив такмичара је изванредан. Неки спортови су се угасили, а ми желимо да трајемо и на томе максимално и активно радимо", изјавио је селектор Драган Јовић.
Тренер Виолета Ићитовић, члан Комисије за паратеквондо истакла је значај инклузије.
"Од изузетног је значаја и овај заједнички тренинг који много значи свим параспортистима. Веома је важно што имамо могућности за развој и бављење параспортом Инклузија је од непроцењивог значаја. Параспортисти су велики борци кроз живот, суочени са многим проблемима које, кроз спорт, теквондо, заједништво и резултате које остварују, лакше превазилазе", поручила је Ићитовић.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести