Завршена бициклистичка трка „Кроз Србију“

Победник претходне етапе на Трци „Кроз Србију“, бициклиста из Еритреје Даут Јеман, бранио је и одбранио водећу позицију у генералном пласману у последњој деоници од Пријепоља до Чачка, на 106 км дугој стази, са пет брдских и три пролазна циља.
Бициклистички савез србије/Носиоци мајица са организаторима трке „Кроз Србију“
Фото: Бициклистички савез србије/Носиоци мајица са организаторима трке „Кроз Србију“

Друго место у генералном пласману, на 605 км у четири дана на релацији Пожаревац, Мионица, Чачак, Пријепоље, Чачак, освојио је Холанђанин Едне ван Енегелен, а треће Италијан у словеначкој екипи Мебло Елиа Карта.

У конкуренцији 120 такмичара из 26 земаља Европе, Африке, Азије и Америке, од којих су 74-орица завршили трку, најбоље пласиран српски возач је Марко Томић из краљевачког Металца на 24. месту.

Последњу етапу први је превезао Хусеин Селимовић (БиХ). Возио је 4:05:54 сата, или у просеку 38 км на час на изузетно захтевно стази, по кишовитом времену и ударима ветра на 1.000 м надморске висине у већем делу стазе. Други је на циљ стигао Словенац Виктор Поточки, док је као трећепласирани трку завршио Македонац Дмитар Јовановски у хрватској екипи Лотус.

Победом на свих шест брдских циљева у последњој етапши Британац Арчи Крос је обукао плаву мајицу, док је у зеленој трку завршио победник пролазних циљева Словенац Виктор Поточки. У конкуренцији младих такмичара до 23 године најбољи је био Словенац Јака Вовк.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести