ЗАВРШЕНО ЕП У МАЧЕВАЊУ Руси убедљиво најупсешнији

НОВИ САД: Финалним борбама и церомонијом доделе медаља у  дисциплинама женски мач и мушка сабља екипно завршено је у Новом Саду Европско сениорско првенство у мачевању.
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

И последњег дана такмичења гледаоци су могли да уживају у узбудљивим и неизвесним борбама, од којих су неке одлучиване и у продужецима. Тако је било и у женском екипном финалу у дисциплини мач, када су Францускиње успеле да победе Пољакиње и донесу својој селекцији друго злато. У мушкој сабљи није било толико неизвесности, јер су Мађари од самог почетка били у вођству против Италијана и на крају убедљиво их савладали.

Убедљиво најуспешнија репрезентација  на ЕП је Русија са 11 медаља (шест златних, две сребрне и тро бронзане). Друга је Француска са два злата, два сребра и две бронзе, а трећа Италија  са златном, четири сребрне и три бронзане медаље.      

Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Председник Мачевалачког савеза Србије Дејан Руски изјавио је да је веома задовољан како је шампионат протеко и што су сви учесници захвалили на гостопримству и одличној организацији. Руски се још једном захвалио на подршци Министраства омладине и спорта, Покрајини и Града, без којих не би било могуће организовати такмичење на овом нивоу.       

Наредно такмичење у мачевању је Светско првенство у Кини, од 19. до 27. јула.

Н. Крстић

Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести