Завршено Отворено првенство Новог Сада у параглајдингу: Валек најпрецизнији у Ченеју

Отворено првенство Новог Сада и прво коло Лиге Србије у параглајдингу завршено је јуче у Ченеју.
Paraglajding
Фото: Гост у Ченеју: генерал-мајор Душко Жарковић с Драгољубом Самарџићем, фото: Дневник (Р. Хаџић)

После дводневног надметања у дисциплини прецизно слетање на циљ, до победе је дошао домаћи такмичар Дејан Валек из Аеро–клуба Нови Сад, који је нио и организатор догађаја. Валек је тријумф обезбедио резултатом 10 (најмање негативних бодова).

Он је иза себе оставио чланове вршачког клуба Беркут, Драгана Попова као другопласираног, који је забележио резултат 12 и Горана Ђурковића, који је освојио треће место с бројком 17. У екипној конкуренцији на највишем месту победничког постоља нашао се тим Румуније (689), Нови Сад је заузео другу позицију (1.081), док је Кошава из Београда осигурала треће место (2.133).

На Отвореном првенству Новог Сада, које је првог дана отворио председник клуба домаћина Драгољуб Самарџић, учествовао је 21 такмичар, а поред српских представника у Ченеју су били и гости из Румуније, Мађарске и Словеније.

„Оно што је најбитније јесте то да је све прошло у најбољем реду и нико се није повредио. Организација је протекла савршено, како смо се и надали и сви су са такмичења отишли задовољни. Било је планирано да првог дана одрадимо пет серија слетања, а другог преосталу једну. Због временских прилика, међутим, у суботу смо стигли да завршимо три, па нам је исти број покушаја остао и за јучерашњи дан, али све смо успели да реализујемо у планираном року“, прокоментарисао је Дејан Валек, један од организатора.

Ово првенство је само један у низу догађаја којим Аеро–клуб Нови Сад настоји да оживи Спортски аеродром Ченеј и доведе га на ниво какав и заслужује. Самим тим клуб настоји да побољша рад свих својих секција и на тај начин сачува традицију дугу 95 година. 

„Имаћемо и убудуће прилике да угостимо поклонике параглајдинга на истој локацији и жељно ишчекујемо нова такмичења“, поручио је Валек.      

К. Б. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести