Златна медаља за Андреу Арсовић

АЛ АИН: Српска олимпијка Андреа Арсовић освојила је златну медаљу ваздушном пушком на женском стрељачком турниру "Трофеј шеике Фатиме Бинт Мубарак" у Ал Аину (Уједињени Арапски Емирати), на коме учествују даме из 11 земаља са три континента (Европа, Азија, Африка), саопштио је данас Стрељачки савез Србије.
andrea-arsovic-909_fbakic
Фото: Dnevnik.rs
У финалу је Арсовић за минималан један десети део круга надмашила Нину Кирстен (Швајцарска), која је прошле године на Олимпијским играма освојила шесто место у троставу.  Трећа је била двострука првакиња Африке Шима Хашад (Египат).
 
Арсовић је у квалификацијама заузела четврто место са 416,1 кругом. У основном делу доминирала је актуелна европска првакиња ваздушном пушком Сњежана Пејчић (Хрватска) са 419,7 кругова, али на крају је остала без медаље, на четвртој позицији.
 
Митинг се одржава под покровитељством шеике Фатиме Бинт Мубарак, треће жене Заједа бин Султана Ал Нањаха, првог председника Уједињених Арапских Емирата, који је на тој функцији био од оснивања државе 1971. до смрти 2004. године. Фатима Бинт Мубарак је у свету позната као борац за женска права, а оснивач је Женске спортске академије, која носи њено име.
 
Пре надметања ваздушном пушком, медаље су подељене и МК пиштољем, а злато је припало Хајди Дитхелм Гербер (Швајцарска), двострукој европској првакињи, победници Европских игара 2015. и бронзаној са ОИ у Рију у овој дисциплини.
 
Андреа Арсовић ће гађати и МК пушком из тростава, у среду, последњег дана "Трофеја шеике Фатиме Бинт Мубарак".
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести