Златни рвачи вратили се у Београд

БЕОГРАД: Прваци Европе у рвању грчко-римским стилом Зраби Датунашвили и Мате Немеш вратили су се данас у Београд после сјајних наступа у Пољској.
Datunasvili i Nemes/RSS
Фото: Рвачки савез Србије/Зраби Датунашвили и Мате Немеш

Немеш је злато освојио у категорији до 67 килограма, победом над домаћим такмичаром Матеушом Бернатеком, док је Датунашвили у финалу у категорији до 87 килограма, био бољи од Белоруса Маскевича с 5:1.

На аеродрому Никола Тесла златне рваче дочекао је Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије, који није крио задовољство оствареним успехом.

"Мислим да смо исписали историју рвачког спорта у Србији. По броју златних медаља одмах смо иза Русије и то се никада није десило. Ово је рапсодија српског рвања. Пресрећан сам.Честитам момцима. Честитам стручном штабу и наравно велика захвалност држави, Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету. Имали смо одличне услове. Од прошле године су спортисти константно на припремама. Најквалитетније тренирају и то је сада дало резултате. У другим земљама ипак није тако", истиче Трајковић.

Мате Немеш је на импресиван начин стигао до највећег успеха у каријери и направио је најбољу могућу увертиру пред Олимпијске игре у Токију.

"Јако сам срећан. Отишао сам са намером да освојим медаљу. 2019. године само освојио прву сениорску медаљу. Видео сам да имам шансу. Сада је олимпијска година и тада је Европско првенство нешто слабије због квалификација. Ја сам све уклопио како треба и постао сам шампион Европе", рекао је Немеш по повратку у Београд.

Прву медаљу за Србију освојио је и Зураби Датунашвили, који је претходно као репрезентативац Грузије два пута био шампион Европе.

"Осећам се одлично. Било је веома тешко, али сам успео да тријумфујем. Пре два месеца на Светском купу у рвању сам имао одличан наступ, али сам несрећно изгубио. Сада сам истог ривала победио и веомасам срећан", каже Датунашвили.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести