Злато за Јовану Прековић у Лисабону

ЛИСАБОН: Најбоља српска каратисткиња Јована Прековић освојила је данас златну медаљу на такмичењу Премијер карате лиге у Лисабону.
jovana prekovic
Фото: Youtube Printscreen

Прековићева је у финалној борби категорије до 61 килограм са убедљивих 6:0 победила Египћанку Лофти Гијану.

Стефановић: Јована, честитам од свег срца

Министар одбране Небојша Стефановић честитао је вечерас Јовани Прековић, припадници Спортске јединице Војне академије, освајање златне медаље Премијер лиге у каратеу у Лисабону, саопштено је вечерас из Минидстарства одбране.

Честитајући Јовани ову још једну важну победу на међународном такмичењу, којом се значајно примакла пласману на Олимпијске игре у Токију, потпредседник Владе и министар одбране Стефановић на свом Фејсбук налогу написао је „Јована, честитам од свег срца!", наводи се у саопштењу.

Јована Прековић у првом колу такмичења у Лисабону победила је такмичарку из Украјине Аниту Серогину са 3:0, а затим је у другом колу победила Италијанку Ђулиу Анђелучи резултатом 4:1.

У трећем колу је са 8:1 победила такмичарку из Јапана Сомеус Маууми, а у полуфиналном мечу је била још убедљивија победивши Францускињу Лејлу Херту, која је њена директна конкуренткиња за визу за Токио, резултатом 9:1.

Прековић је данас у финалу убедљиво савладала Египћанку Гиану Лофт.

Такмичење је одржано у организацији Светске карате федерације од 30. априла до 2. маја у Лисабону.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести