Злато за Шпановићеву на Медитеранским играма

ТАРАГОНА: Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Медитеранским играма у Тарагони у скоку удаљ.
Ivana Spanovic
Фото: Ivana Španović, foto: FoNet

Шпановићева је најбољи резултат остварила у првој серији – 7,04 метара, па је на првом месту остала до краја такмичења.

Друго место на Играма у Тарагони заузела је Шпанкиња Итоја Ебоменје са даљином од 6,83 метара, док је сребро освојила такође томаћа такмичарка Дијаме са 6,68 метара.

 „Заиста сам уживала и на наступу и у току боравка у Тарагони. Одлични услови и сјајна атмосфера у тиму Србије додатно су ме мотивисали да освојим једину медаљу која ми је недостајала са великих такмичења. Презадовољна сам скоковима које сам остварила, освојеном медаљом и новим рекордом Медитеранских Игра. Скокови сјајан су показатељ да смо на добром путу пред одбрану европске титуле у Берлину и да сам спремна за нове  изазове који ме очекују на митинзима Дијамантске лиге“ изјавила је Шпановићева после најновијег успеха.

Фото: Амела Терзић, фото: ОКС

Амела Терзић је резултатом 2:08.38 у квалификацијама на 800м заузела пето место у својој квалификационој групи, што није било довољно за пласман у финале. Елзан Бибић је у трци на 5000м заузео 13. место са временом 14:32.05, док је Зорана Барјактаровић наступила у квалификацијама на 100м и заузела 9. место.

Мушка репрезентација у баскету 3×3 је без већих проблема савладала репрезентацију Андоре резултатом 22:10, док женска екипа почиње такмичење утакмицом против екипе Турске.

У бициклистичкој друмској трци је Вељко Стојнић заузео 20. место, а Рајовић и Калаба су се пласирали на 32. место у коначном пласману. Јелена Ерић је у женској конкуренцији заузела 12. место.

Три боксера су наступила у Тарагони. Трифун Дашић је у категорији до 75кг савладао Кипранина Кокиноса резултатом 4-1, Јањић је у категорији -52кг такође тријумфовао против Египћанина Алија (3-1), док је Марко Доцић изгубио од Хрвата Филипија.

У џудоу смо имали три представнице на такмичењима. Милица Николић је после три победе стигла до финала, где је изгубила у борби за злато и освојила 2. место у категорији -48кг. Андреа Стојадинов (-52кг) и Марица Перишић (-57кг) нису успеле да се пласирају у борбе за медаље.

Фото: Милица Николић, фото: ОКС

Рукометаши су у мечу четвртине финала поражени од екипе домаћина резултатом 35:25, док су ватерполисти у првој утакмици на Медитеранским играма савладали екипу Црне Горе резултатом 6:5.

У стоном тенису је наступила Изабела Лупулеску у појединачној конкуренцији и победама у сва три меча против Лоуилете из Француске, Алтинкаја из Турске и Џиао Џао која представља Шпанију изборила пласман у четврт финале.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести