Злато за Србију на Европском првенству у једрењу

БУРГАС: Репрезентативац Србије у једрењу, Стефан Јуил, освојио је златну медаљу на првенству Европе у класи Оптимист у Бугарској, саопштио је Једриличарски савез Србије (ЈСС).
Stefan prvi desno
Фото: Стефан Јуил први десно, фото: Једриличарски савез Србије

Најсјајније одличје је уједно прва медаља на Европском првенству у историји српског једрења.

Фото: Стефан Jуил, фото: Једриличарски савез Србије

Поред новог првака Европе, у српској једриличарској репрезентацији били су: Душан Трбојевић, Ана Јовановић, Страхиња Симић, Реља Миловановић, Александра Вујошевић и Петра Буљовчић.

Најважније континентално надметање једриличара, ове године је окупило више од 250 такмичара (153 дечака и 108 девојчица) из 44 државе.

Европски шампионат у класи Оптимист, организован је од 30. јула до 6. августа у Бургасу, на Црном мору, а свечаним проглашењем најбољих, практично је данас завршен.

Фото: Репрезентација Србије на ЕП, фото: Једриличарски савез Србије

Иначе, јуче је у центру Једриличарског савеза Србије у Голупцу почео камп за напредне једриличаре Србије. Учествује више од двадесет перспективних једриличара из целе Србије, четири тренера и руководилац кампа, који је уједно и кондициони тренер, и трајаће до 11. августа, а придружиће им се и нови првак Европе, Стефан Јуил.

На истом регатном пољу, на најширем делу Дунава дуж читавог тока, од 11. до 14. августа, биће одржана традиционална регата Куп Голупца и Првенство Србије за класе Фин, 470, Ласер Стандард, Ласер Радиал, Ласер 4.7, Оптимист. Очекује се учешће око стотину такмичара.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести