Злато за троје Новосађана на светском Кохаи купу у каратеу

Кристина Гомбар у категорији сениорки, Милица Николић у категорији млађих кадета и Алекса Кључар у старијим кадетим постали су златни на Светском СКДУН шампионату и светском Кохаи купу у мађарском граду Егеру на коме је учествовало око 2.000 такмичара из 36 земаља.
karatisti
Фото: Приватна архива

На овом такмичењу сребрним медаљама окитили су се Маша Гулан у  категорији девојчица од седам до девет година и Димитрије Малеш  у категорији старијих кадета. Обоје су су из Новог Сада.

На првенству је приказан одличан карате како у дисцплини кате тако и у борбама, а пут до медаље био је изузетно тежак и дуг. За ово такмичење репрезентативци Србије су прошли кроз читав циклус припрема како у својим матичним клубовима тако и на карате камповима организваних од стране ШКСС (Шотокан карате савез Србије) који су се током летње паузе одржали у Буљарицама у Црној Гори као и Јагодини.

На основу резултата из претходне сезоне и на позив селектора репрезентације, Аце Ћировића из Новосадског карате клуба “Шотокан 021” наступило је девет такмичара уз пратњу њиховог тренера Владимира Гајинова и  остварило фантастичан резултат и тиме допринели да на крају првенства у генералном пласману репрезентација Србија заузме високо треће место, иза репрезентација Белорусије и Румуније.

„Квалитетан и  стручан рад у клубовима широм  земље као и добро одрађене летње припреме ШКСС су довеле до одличног резултата репрезентације Србије у Егеру где су се посебно истакли каратисти карате клуба „Шотокан 021“ из Новог Сада  као и каратисти из карате клуба Јагодина“, истакао је председник ШКСС Миорад Ћопић. 

М. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести