ЗОИ: Канађани на Немце, Руси са Чесима за финале

Хокејаши Канаде пласирали су се у полуфинале Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу пошто су победили Финску са 1:0.
kanadjani i finci, epa
Фото: Duel Kanađana i Finaca, foto: EPA (LARRY W. SMITH)

Једини гол постигао је Максим Норо у 55. секунди треће трећине. Нореу је упутио веома јак ударац ка голу и голман Финске није имао никакве шансе да то одбрани. Бронзани из Сочија 2014. године кренули су са жестоким нападима у последњих 19 минута, али нису успели да постигну гол за изједначење. 

Канада ће у полуфиналу играти против Немачке, која је после продужетка победила Шведску са 4:3. Водили су Немци са 2:0 и 3:1, међутим "викинзи" су успели да изједначен у трећој трећини. Уследили су продужеци у којем је Рајмер постигао гол одлуке и тиме одвео "панцере" у полуфинале.

Канада ће покушати да освоји трећу узастопну златну олимпијску медаљу. На Играма 2010. и 2014. године тим Канаде био је састављен углавном од играча из НХЛ лиге. Према одлуци руководства НХЛ, ниједан играч не игра у Пјонгчангу.

У другом полуфиналу играју Русија и Чешка. Чеси су после пенала елиминисали је селекцију Сједињених Америчких Држава 3:2, у четвртфиналу ЗОИ у Пјонгчангу.

После три трећине и 60 минута игре на семафору је било 2:2, после чега су уследили продужеци. По један гол у регуларном делу меча за Чехе постигли су Кундратек и Колар, док су за САД прецизни били Слејтер и Донато.

Пошто ни после продужетака нисмо видели победника уследили су продужеци. 
Репрезентативци САД промашили су све пенале, док је Коукал био једини прецизан за Чешку, која се тако пласирала у полуфинале Зимских Олимпијских игра. 
Они ће у борби за финале играти против олимпијских спортиста из Русије који су са убедљивих 6:1 победили Норвешку. 
Руси су од почетка меча доминирали и после прве трећине резултат је био 3:0. До краја меча су само повећали предност. 

По један гол за ОАР постигли су Григоренко, Гусев, Војнов, Калинин, Нестеров и Телегин. 

ЗОИ четвртфинале

ЧешкаСАД 3:2пп (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

ОАР – Норвешка 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)

Канада – Финска 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Шведска – Немачка (0:2, 0:0, 3:1, 0:1)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести