Зорана Аруновић: Време проведено са Бобаном најлепша успомена из Лондона и Рија

Једна од главних узданица српског олимпијског тима Зорана Аруновић ће у Токију трећи пут учествовати на Олимпијским играма.
ZoranaArunovicVazdPistolj Foto SSS
Фото: ССС

У дебију у Лондону је остварила сјајне пласмане. У обе дисциплине (малокалибарски и ваздушни пиштољ) је стигла до финала, али остала без медаља, освојила је четврто и седмо место.У Рио де Жанеиру је остала свега два круга далеко од финала ваздушним пиштољем, заузела је 11.позицију.

Међутим, у евоцирању успомена на прва два олимпијска учешћа, резултати и атмосфера великог такмичења, Зорани нису у првом плану.

-Сваке Игре су прича за себе. У Лондону сам била много млађа и на другачији начин посматрала цео догађај. У Рију је већ била друга прича. Међутим, оно најлепше са та два учешћа на Олимпијским играма је време проведено са Бобаном Момчиловић Величковић. Памте се и резултати, доживљај учешћа на највећем могућем такмичењу, али време проведено са Бобаном је мој главни утисак и из Лондона и из Рио де Жанеира – казала је Аруновићева пред Игре у Токију.

За Зорану је свако велико такмичење нова школа.

-Атмосфера у Олимпијском селу је изузетно лепа, јер скоро сви су дошли да остваре исти циљ, а то је да буду најбољи. Увек има и оних спортиста који немају високе амбиције, али ја сам увек гледала оне који су дошли да узму медаљу. Пре почетка сваких Игара осећа се „електрицитет у ваздуху“ и велика тензија, која сплашњава како време пролази. Идеја Олимпијског села је одлична ствар, много можеш да научиш од других спортиста. Свако мулти спортско такмичење је за мене прилика да научим нешто ново од других и трудићу се да ту прилику искористим и у Токију.

Такмичење ваздушним пиштољем, у коме ће Зорана учествовати другог дана, је најмасовнија дисциплина стрељачког турнира. Пријављене су 53 такмичарке

- Драго ми је да је ваздушни пиштољ за жене најмасовнија дисциплина, али не могу да издвојим неког ко би био фаворит за медаљу. Од 2019. године нисам учествовала на Светском купу. Ове године одржана су само два Светска купа, а не знам колико су резултати постигнути на њима реална слика односа снага, с обзиром да због пандемије неке репрезентације нису могле, а неке из предострожности нису желеле да дођу на турнире. Међутим, свако ко се квалификовао на Олимпијске игре може да буде фаворит. Све моје ривалке имају лепу спортску биографију. Стрељаштво је такав спорт да скоро свака такмицарка на Олимпијским играма може да дође не само до медаље, већ и до злата.

Српска репрезентација је ове године учествовала на једном Светском купу, али у тиму није било Зоране Аруновић, која је пропустила такмичење одржано у Осијеку због повреде руке. Ипак, повреда постаје прошлост.

-Иза мене је тежак период. Повреда је дошла у најнезгоднијем могућем тренутку, али учинила сам све што сам могла да тај период прођем на најболи могући начин. Оно што сам могла да урадим, то сам и урадила, а надам се да ће то дати и ефекат у Токију – закључила је Зорана Аруновић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести