Зрењанински пливачи и ватерполисти поново у води

После једнонедељне паузе, зрењанински пливачи и ватерполисти вратили су се у воду.
plivaci
Фото: ПК Пролетер

Од среде су почели тренинзи на отвореном градском базену, док се у затворени део не може до даљег.

- Према епидемиолошким упутствима, можемо да тренирамо у групама од по десет особа, што значи девет пливача и један тренер. То је за нас готово непремостива препрека, јер имамо сто такмичарских пливача. Покушавамо некако да направимо распоред да сви тренирају бар мало, јер нисмо само ми заинтересовани, ту су и други пливачки клуб и ватерполисти – каже тренер Пролетера Драган Јоцић.

Са тренинзима, истина скраћеним, почели су и млади ватерполисти. -У групи је девет ватерполиста и један тренер, а имамо између 60 и 70 деце која су заинтересована за тренирање. Неће бити лако, али смо одлучили да се организујемо тако да свако дете бар осети воду – каже Добрица Брдарић из Ватерполо клуба Пролетер.

И спортисти и њихови тренери надају се да ће у августу, ако се епидемиолошка ситуација поправи, тренинзи бити интензивнији. Јер, већ су сви много изгубили у марту и априлу, па је оправдана бојазан да ће се до форме од пре неколико месеци јако тешко стићи. Ако се ускоро дозволе тренинзи у затвореном базену ситуација ће бити куд и камо повољнија, до тада тради ће се како се може.     

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести