Аркус лига: Шампионски старт Новосађана

Рукометаши Војводине шампионски су отворили нову сезону у Аргус лиги. Убедљиво су савладали комшије из Каћа, екипу Југовића, која се после три сезоне вратила у елитно друштво.
С. Тимић/Моменат с утакмице између Војводине и Југовића
Фото: С. Тимић/Моменат с утакмице између Војводине и Југовића

Изабраници Бориса Ројевића још једном су потврдили да ће и ове сезоне бити главни кандидат за титулу. Истина, Каћани нису прави показатељ снаге Војводине, имајући у виду да је Југовић опхрван разним проблемима, а пет дана пред почетак првенства довели су и новог тренера.

Чврстом, брзом и покретљивом одбраном рукометаши Војводине употпуности су отупили напад Југовића, терајући их да срљају и праве техничке грешке. Војводина је деловала много моћније, физички јаче и сигурније. То се посебно видело приликом напада Новосађана, када су лако пробијали зону гостију. Зато присутне у дворани није ни изненадило то што је Војводина повела 7:0 у 12. минуту, док минут касније Александар Рудић је са линије од седам метара постигао први погодак за Југовић.

Велике заслуге за вођство Војводине припадају голману Светиславу Веркићу који је чинио чуда на голу, док је Оцвирк био немилосрдан.

Разиграли су се црвено-бели, предност је расла из минута у минут, да би пред крај првог полувремена домаћин на свом конту имао 13 голова вишка. Предност би била и убедљивија да Каћани на голу нису имали расположеног Милоша Ћерана. Покушавао је тренер Југовића Божо Рудић изменама да покрене небеско плаве, али до одласка на одмор то му није полазило за руком.

Наставак није донео ништа ново. С тим што су Каћани искористили "предах" у игри Новосађана у трајању од десетак минута, када је голман Борислав Миловановић два пута за редом одбранио седмерац домаћим играчима и то је било све. И даље је голман Веркић био на висини када је то било потребно, док се Дарко Миленковић „пробудио” и вратио убедљиво вођство домаћина. Тачку на ову утакмицу ставио је новајлија у редовима Новосађана, Словенац Нејц Жмавц.

Војводина - Југовић 34:16 (18:6)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 300, судије: Милосављевић и Тривковић (Бешка). Седмерци: Војводина 8 (4), Југовић 5 (1). Искључења: Војводина 10, Југовић 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Куртеш 1, Милић 2, Мирковић 4, Прибак 3, Оцвирк 6 (3), Вуковљак 1, Веркић 1 (16 одбрана, 2 седмерца), Жмавц 2, Миленковић 7, Тасић 1, Рађеновић 4, Томић 1, Кљајић, Шотић 2 (1), Бедоуи (1 одбрана), Андрић.

ЈУГОВИЋ: Миловановић (5 одбрана, 2 седмерца), Кукић, Дражић, Момчиловић 1, Драгољевић 4, Дошен 1, Босанчић 2, Рудић 1 (1), Чавић, Регодић 3, Кочић 1, Нинков, Гаћиновић 2, Мирић 1, Арђелан (4 одбране, 1 седмерац), Ћеран (5 одбрана).

Ј. Галић

Резултати

Војводина  -  Југовић 34:16,

Динамо  -  Обилић 31:25,

Раднички  -  Нови Пазар 35:26,

Дубочица - Спартак 30:22.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести