Аркус лига за рукометаше: Војводина сигурна у дербију са Металопластиком

Рукометаши Војводине изашли су као победници из дерби сусрета против Металопластике, екипе која је, као и Новосађани најавила борбу за све домаће трофеје. Изабраници Бориса Ројевића лакше од очекиваног су дошли до бодова.
vojvodina metaloplastika
Фото: Ф. Симић

Шампион је кренуо фуриозно, сјајно отворио сусрет (3:0), док су гости, бар се тако чинило, били незаинтересованих у првих десетак минута. Врло добром одбраном 6-0 у којој је доминирао Миљан Вуковљак, Војводина је Шапчанима ставила до знања да ће бодови остати у Новом Саду. Изласком Вуковљака у 15. минуту, Металопластика је дошла до даха, стрпљивим нападом и одличном реализацијом са оба крила, Шапчани су стигли до изједначења (8:8). Заслуге добрим делом иду за сјајног голмана гостију Дарка Арсића, који је цео меч био на високом нивоу.

Тренер Борис Ројевић променом одбране на 5 -1 успео је да врати доминацију свога тима, па је Војводина у 28. минуту остварила до тада највећу предност од шест голова (16:10). Неколико сјајних интервенција голмана Веркића, зналачки су у поготке претварали Бранко Томић, који је унео живост у игру црвено-белих, као и Станко Кљајић, који је на најбољи начин искористио Прибавкову добру организацију напада.

У наставку, обе екипе испустиле радну температуру, играло се гол за гол, стим што је било уочљиво то да Металопластика и даље није успевала да реши Војводинину зону 5-1. Спор темпо више је одговарало Новосађанима, који су у 45. минуту имали предност 25:20. Пет минута касније, захваљујући грешкама домаћина, Шапчани су се приближили на два гола заостатка (25:23). Међутим, преко Кљајића, Одсвирка и Николића Војводина се вратила у мирнију луку, да би Жмарц дошао до највеће предности из првог полувремена од шест голова. Најбољи прелаз и играч овога сусрета Станко Кљајић свом постигао је десети погодак, уједно донео Новосађанима седам голова предности (31:24).

Ј. Галић

Фото: Ф. Симић

Војводина - Металопластика 32:26 (16:12)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 200, судије: Секулић и Јовандић (Панчево). Седмерци: Војводина 5 (4), Металопластика 3 (2), искључења: Војводина 10, Металопластика 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Милић, Мирковић 1, Прибак 2, Одсвирка 4 (1), Вуковљак, Веркић (11 одбрана, 1 седмерац), Жмарц 3, Миленковић, Рађеновић, Ратковић 5, Томић 2, Николић 5, Кљајић 10 (2), Шотић, Бедуји (2 одбране), Андрић.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Добић 3, Јевтић, Н. Миловановић 4, Ћосић, Продановић 5, Мирковић, Ф. Миловановић, Аиди, Антонијевић 3, Иванић, Арсић (15 одбрана), Цвијановић, Тодоровић 4, Миленковић 4, Мештер 3 (2).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести