Аркус лига за рукометашице: Војводина испустила бод

Иако су заслужиле све похвале за борбеност, жељу и игру, рукометашице Војводине поражене су од Радничког из Крагујевца.
rukomet pixabay
Фото: pixabay.com

Имале су шансу бар за бод, али голманка Радничког Гордана Петковић изашла је као успешнија. Ово је Новосађанкама трећи пораз ове сезоне из исто толико кола. 

На почетку сусрета гошће су заиграле живље и експлозивније, са бољим решењима у одбрани и нападу. Рукометашице Војводине доста су нерезонски излазиле у зони и чиниле је порозном, што је довело до великог броја искључења и примљених голова. Новосађанке су захваљујући голманки Невени Радојчић, која је одбранила три седмерца и пет зицера, дисале за вратом гошћама, чак су преокренуле резултат и на одмор отишле са голом предности.

У другом полувремену изабранице Радана Ровчанина заиграле су много боље, борбеније и ангажованије, па су успеле да истопе предност гошћи и поравнају резултат. У последњих пет минута водила се жестока борба са обе стране за сваки педаљ терена, а дуел је био између Ане Лазић и Теодоре Величковић, где је превагу однела играчица гостију. Утакмицу је одлучио један шут Миле Чаушевић са крила, који је одбранила одлична Гордана Петковић.     

Ј. Галић

ВојводинаРаднички 25:26 (14:13)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 100, судије: М. и Ђ. Јевтић (Лазаревац). Седмерци: Војводина 5 (4), Раднички 8 (5), искључења: Војводина 18, Раднички 14 минута.

ВОЈВОДИНА: Раич, Вулић, Чаушевић 4, Жарковић 8 (2), Ловрић, Ђукић 1, Лазић 3, Ивошевић, Величковић, Мијаиловић, Радојчић (13 одбрана, 3 седмерца), Бошњак 2, Зечевић, Миловановић 6 (2), Узелац.

РАДНИЧКИ: Ј. Појужина, Величковић 5, Бјелак 7 (4), Кнежевић 6 (1), Рашковић, Андрић 1, Благојевић, Микић, К. Петровић 1, Ж. Појужина, Васовић, Т. Петровић 2, Инђић 2, Петковић (13 одбрана, 1 седмерац), Ранковић, Тодоровић 1.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести