АРКУС СУПЕРЛИГА Војводина - Дубочица 29:16 (15:7)

НОВИ САД: Победом над Дубочицом, рукометаши Војводине поново су загосподарили табелом А групе Аркус Суперлиге.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Лесковчани су у Нови Сад стигли као лидери, међутим испоставило се да у дуелу са актуелним шампионом нису имали шта да траже.

Само у првих петнаестак минута носили су се са играчима Војводине (6:6) управо колико је било потребно да Новосађани успоставе потпуну доминацију на терену.

Чврстом одбраном, коју су предводили Вуковљак, Куртеш и Миљковић, потпуно су онемогућили госте да дође у гол позицију, али и до своје игре. Колико је Војводина деловала моћно у дефанзиви говори податак да су за првих 30 минута Лесковчани постигли само два гола из игре, а пет са линије од седам метара.

Одличне одбрамбене задатке Новосађани су оплемењивали погодцима углавном из полуконтри где је предњачио крило Бојан Рађеновић. Немања Прибак сјајно је предводио напад црвено-белих, а када се указала прилика лако је излазио на крај са голманом Златановићем, док се Немања Ратковић одлично сналазио на црти.

Занимљиво је то да су Новосађани са две серије од 5:0 и 9:0 стекли предност од 14 голова, тако да Лесковчани нису знали шта их је снашло. Тренер Војводине Борис Ројевић је искористио прилику да у игру убаци све играче. Свакако вредан помена је млади голман Зоран Андрић који је између статива успешно заменио Луку Арсенића, а "скинуо" је и два седмерца.

Ј. Галић

 

НОВИ САД: СЦ Слана бара, без гледалаца, судије: Ковач (Косовска Митровица, а Милосављевић (Звечан). Седмерци: Војводина 1 (1) , а Дубочица 7 (6). Искључења: Војводина 8, а Дубочица 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Куртеш 3, Милић 1, Мирковић 1, Прибак 5, Вуковљак 1, Халилбеговић, Миљковић 1, Миленковић, Арсенић (8 одбрана), Рађеновић 6, Ратковић 3, Томић 2, Станковић 2, Николић 2, Грозданић 2 (1), Андрић (5 одбрана, 2 седмерца).

ДУБОЧИЦА: Цветковић, Симић, Ђунић, Николић, Радуловић 4, Маринковић 1 (1), Ђурић, Павловић 2, Мађар, Ерић 1, Митровић, Златановић (8 одбрана), Матовић 5 (3), Атанасковић 3 (2), Денић, Митић.

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести