Б Суперлига: Рукометашице Петроварадина у баражу дочекују Срем

НОВИ САД: Утакмицом у Петроварадину, где истоимена екипа дочекује Срем из Сремске Митровица, почиње доигравање за попуну Б Суперлиге за рукометашице.
a
Фото: Andrea Mijailović/Privatna arhiva

У првом колу слободна је екипа Спартака из Дебељаче, која ће у другом колу гостовати у Митровици, а тачку на овогодишњи бараж ставиће Спартак и Петроварадин у Дебељачи.

Рукометашице Петровардина и Срема састају се вечерас од 19 часова у СЦ Петроварадин, али због коронавируса неће имати подршку са трибина.

Ми смо и пре овог баража имали одређене циљеве од којих нисмо одступили. Најважније је то да смо све здраве и једва смо чекале да поново почнемо да играмо. Конкретно што се тиче баража наше амбиције су улазак у виши ранг. Да ли ћемо успети у томе биће много јасније већ вечерас после првог сусрета, рекла је капитен Петроварадина Андреа Мијаиловић.

Срем се специјално појачао за бараж доводећи осам играчица из Бекамента. Ту је и њихов тренер Саша Бошковић који ће да седи на клупи.

Свако је имао право да појача своју екипу за бараж, ми смо одлучили да правимо екипу на дуже стазе. Поштујемо сваког ривала како год да се он звао. Немамо шта да изгубимо нити имамо било какав притисак. За овај бараж смо се припремали као и за првенство. Атмосфера у екипи је одлична, даћемо све од себе, играћемо срцем и очекујемо повољан резултат.

Постоји могућност да Јуниор одустане од такмичења, самим тим отворило би се још једно место за улазак у виши ранг. - За неколико дана идемо у Дебељачу, покушаћемо да победимо и тако останемо у игри за Б Суперлигу. Ми се не предајемо ни у првој утакмици. Имамо квалитетну екипу, пођеднако смо опасне са свих позиција, тако да видимо шансу у обе утакмице, уверава Мијаиловићева.

У Сремској Митровици, чини се више него у другим срединама, постоји жеља за вишим рангом, што је потврдио и тренер Срема Душан Дрча.

Све смо урадили да, посебно женски рукомет, извучемо из летаргије. Наше амбиције не задовољава Б Суперлига, већ оне досежу до највишег ранга. Митровица то заслужује, пошто је била препознатљива управо по рукометашицама. Одлучни смо да идемо корак по корак, прво да обезбедимо други ранг, а онда ћемо напасти највиши степен такмичења. У свему томе имамо подршку локалне самоуправе, рекао је тренер Срема Душан Дрча.

Фото: Dušan Drča/Privatna arhiva

За баражне утакмице Срем је склопио сарадњу с Бекаментом и ангажовао њихове играчице (Наташа Атанасковић, Сара Гаровић, Ана Качаревић, Илијана Нићифоровић, Анђела Радуловић, Катарина Станић, Ана Станојловић, Марина Томић), као и Тину Паунић и Милицу Стевић из Руме. То је изазвало буру у рукометној јавности, као и питање да ли је то спортски и морално.

То је питање за Рукометни савез Србије, који је донео те прописе. Ми нисмо ништа урадили мимо правила. Не видим ништа лоше у томе што смо направили сарадњу с Бекаментом. Не гледамо у туђе двориште, већ радимо у интересу Срема и Сремске Митровице, уверава Дрча. Улога фаворита свакако је на страни Срема.

Довели смо играчице како бисмо играли ан суигурну карту, да што лакше прескочимо обе препреке. Никога не потцењујемо, и Петроварадин и Спартак из Дебељаче заслужују да играју Б Суперлигу. За бараж се нисмо пријавили са нула бодова, напротив имали смо 23, коклико и Спартак када је првенство прекинуто. Прекид нас је затекао на првом месту, које смо делили са Спартаком који је имао утакмицу мање. Значи имамо одређени квалитет. Победили смо Петроварадин на нашем терену, а изгубили смо у Дебељачи. Питање би било шта би се до краја догодило да је настављено првенство, сматра Душан Дрча.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести