Борис Ројевић: Биће још долазака и одлазака

Седам година узостопно рукометаши Војводине су неприкосновени у Србији, а можда би на клупској застави засјала још једна звездица да због пандемије није поништен овогодишњи шампионат.
Сеха/ Борис Ројевић
Фото: Сеха/ Борис Ројевић

Неизвесност у вези финансирања за наредну сезону натерало је челнике Војводине да реконструишу тим и прилагоде га актуелном тренутку.  Војводина је доживела велике промене у саставу за наредну сезону, у којој ће амбиције остати највише. Новосађани су представили шест новајлије, седам их је напустило њихове редове, док су са тројицом још у преговорима.

- Када смо склапали екипу за следећу сезону, а имајући у виду да сам поборник дефанзиве, идеја је била да сачинимо Војводину из прошле сезоне која је освојила све што је могло да се освоји, а то је учинила прер свега  са изузетном игром у одбрани. Тражили смо профиле играча који су карактерно јаки, који су тимски играчи, који ће дати и више од максимума за колектив и који ће прихватити сваку улогу у тиму која им се повери. Можда нису сви звучна имена, али на нама је да их направимо као што смо то урадили са многим другима у претходном периоду. Битно нам је то да истовремено сви они знају у који клуб су дошли, са каквом традицијом и који су циљеви испред њих. Биће још долазака и одлазака, али о томе ћемо више знати у наредном периоду – рекао је тренер Борис Ројевић.


Камп шампиона у Крупњу

Камп шампиона одржаће се и ове године у Крупњу, од 22. јуна, којим ће руководити Ројевић.

-  Сваке године организујемо једну смену, а имамо између 60 и 80 полазника. До јуче се пријавило 61 дете, а очекујемо да ће се тај број повећати до почетка кампа. Очито да је корона оставила трага - рекао је Ројевић.

Чека се Ђерона

Новопостављени селектор рукометаша Тони Ђерона требало би да у Србију дође 26. јуна и да формира стручни штаб, као и да буду познати тренери јуниорске, кадетске и пионирске репрезентације. Према неким информацијама, досадашњи тренер јуниора Борис Ројевић требало би да буде члам Ђерониног тима.

- Много тога биће јасније када дође Ђерона. Има неких идеја да водим Б репрезентацију, као и јуниорску. Шта ће на крају да буде видећемо. Јуниорска репрезентација, на чијем сам челу годину дана, имала је само четири дана окупљања, што је изузетно мало, а у јануару је очекује Европско првенство.


Дрес Новосађана обукли су десно крило Дарко Миленковић из панчевачког Динама, леви бек бањалучког Борца Стефан Миљковић, леви бек и некадашњи јуниорски репрезентативац Србије, који такође стиже из Бањалуке, Бојан Рађеновић и некадашњи репрезентативац Бојан Бељански, 34-годишњи интернационалац са богатом каријером, затим средњи бек интернационалац Миљан Вуковљак и пивот из Спартака Александар Куртеш.

- Преговарамо са тројицом наших актуелних играча, пивотом Растком Стојковићем, десним беком Миланом Мирковићем и левим крилом Милошем Грозданићем. Очекујемо да нам се још прикључе по један леви и десни бек.

Из Војводине су отишли Стеван Сретеновић, Мирко Милашевић, Рајко Продановић, Ален Овчина, Стефан Илић, Богдан Медурић и Милан Вучковић. Иако следеће сезоне неће носити дрес осмоструког шампиона државе, ова седморка је тренирала последњих 20-ак дана.

- Сви играчи су тренирали две седмице, до 22. јуна радићемо са играчима са територије Новог Сада, да би потом до 1. јула наставили рад у теретани, пет - шест пута седмично.

Заказан је и почетак припрема за нову сезону.

- Крећемо 13. јула, требало би да одемо 10-ак дана на Златибор. Још увек не знамо у којим такмичењима ћемо да учествујемо, али оно што је сигурно је домаћа лига, Сеха лига и национални Куп -  најавио је Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести