Борзаш: Најтеже је било кад у дресу Мађарске слушам химну Србије

БЕОГРАД: Био сам пресрећан када сам прочитао име на списку и много ми је драго што ћу први пут бити део репрезентације Србије, рекао је млади рукометаш Урош Борзаш.
borzas_uros
Фото: РСС

Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона јуче је објавио је списак играча на које рачуна у ЕХФ недељи (од 7. до 14. марта), а на којем је и Борзаш, некадашњи мађарски јуниорски репрезентативац.

"Био сам пресрећан када сам прочитао име на списку. Много ми је драго што ћу први пут бити део репрезентације Србије. Моја прича је другачија од осталих. Али могу да кажем да је од самог почетка, када сам почео у Србији да тренирам рукомет, мој сан био да постанем репрезентативац", рекао је Борзаш у интервјуу за сајт 24седам.рс.

Играч који има 21 годину испричао да је породица емотивно реаговала на чињеницу да ће ускоро носити српски дрес.

"Признајем, сви смо мало плакали. Не знам како да то дочарам… Ма за ово једноставно живиш. Нема ништа лепше него да репрезентујеш своју земљу на најбољи могући начин. Остварен је сан, иако још нисам ни заиграо, ни освојио ништа у том дресу. Мали, али у исто време велики корак у мојој каријери."

Леви бек Тулуза за Мађаре је наступао последњи пут на јуниорском Светском првенству у Шпанији лета 2019, а право да обуче дрес Србије стиче у јулу 2022. године.

"Никад нисам добро одиграо против Србије, ваљда је то тако требало да буде. Не знам је ли случајно или намерно… Увек је било катастрофа. Мислим да смо се састали шест или седам пута. Сећам се прве утакмице, чини ми се у кадетској конкуренцији, нисам знао да ли да плачем или да се смејем. Борим се против своје земље, прегорео сам скроз, завршио сам утакмицу без голова са седам промашаја. Најгоре је било стајати у другом дресу и слушати химну Србије. Не желим тако нешто да доживим никад више", рекао је Борзаш.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести