Борзаш: Сви жељно ишчекујемо Европско првенство

СТАРА ПАЗОВА: Рукометаш Србије Урош Борзаш изјавио је да екипа са нестрпљењем очекују почетак Европског првенства, које ће се одржати у Мађарској и Словачкој.
Рукометни савез Србије/Урош Борзаш
Фото: Рукометни савез Србије/Урош Борзаш

"Мислим да је атмосфера заиста добра као увек и да је на нивоу. Сви жељно ишчекујемо Европско првенство. Мислим да ћемо се добро спремити, фали нам још пар играча из Бундеслиге и њих очекујемо 2. јануара, тако да мислим да ћемо од тог тренутка почети да радимо пуном паром. Направили смо увод, али очекује нас озбиљнији рад, почећемо и са тактиком и физичком припремом", рекао је Борзаш за сајт РС С.

Борзаш је деби за селекцију Србије имао на пријатељским сусретима са Северном Македонијом у јуну месецу ове године, а током августа је на адресу Рукометног савеза Србије стигла званична потврда од Европске рукометне федерације да нема препрека да Борзаш и заигра у дресу Србије на званичним утакмицама.

"Ја сам стварно пресрећан, задовољство ми је што сам овде и надам се да ћу отићи на Европско првенство", додао је он.

Србија ће у Сегедину играти у групи Ц са екипама Украјине, Хрватске и Француске.

"Генерално, концентришемо се прво на Украјину. Мислим да више нема слабих репрезентација и да свака селекција може да победи било кога. Биће тешко против Украјине, а Хрватску и Француску не треба да коментаришемо. Јесте да они подмлађују репрезентацију као и ми, али мислим да су и даље фаворити за медаљу, закључио је Борзаш.

У оквиру завршних припрема наше селекције предвиђене су и две контролне утакмице са репрезентацијом Немачке - 7. и 9. јануара 2022. године у Немачкој.

"Орлови" ће 11. јануара кренути пут Сегедина, где ће играти групну фазу ЕУРО 2022, а први меч игра се 13. јануара од 18 сати против Украјине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести