Брегар: Не идемо са белом заставом

Иза рукометашица Србије је недељу дана припрема у Старој Пазови, током којих су одиграле и две контролне утакмице са Северном Македонијом, а сутра путују на Светско првенство у Шпанији, које траје од 1. до 19. децембра.
РСС/ Тамара Коцић била одлична против Северне Македоније
Фото: РСС/ Тамара Коцић била одлична против Северне Македоније

Наше девојке шампионат почињу у петак у групи Б у Лирији, утакмицом против Пољске (20.30), затим  у недељу следи дуел са Камеруном, а у уторак, 7. децембра ривал им је Русија.

– Добро смо одрадили припреме, чекају нас два тренинга у Шпанији и надам се да ћемо бити спремни за почетак првенства. Не идемо са белом заставом, а оно што треба да урадимо је да одиграмо најмање шест утакмица. Група је јака. Пољска игра на високом нивоу и све искусније играчице су се вратиле у репрезентацију. Гледали смо утакмицу између Камеруна и Анголе и имамо неке додатне информације о том противнику. Након тога следи дуел са Русијом, олимпијским вицешамионом, који је сад на турниру победио Норвешку – рекао је селектор Урош Брегар. 

Бек Србије, Анђела Јањушевић, истакла је да су се нове репрезентативке добро уклопиле у екипу.

– Две пријатељске утакмице са Северном Македонијом добро смо искористили да видимо где смо са тактиком и колико су се нове девојке уклопиле. Верујем да им је било тешко, али биле смо ту за њих и мислим да су се заиста добро снашле –  рекла је Јањушевић.

Јована Стоиљковић осврнула се на ривалке у групи Б и прву утакмицу са Пољском.

– Сви знамо колико је тај сусрет важан, а ја верујем да ће девојке дати максимум, тако да очекујем позитиван исход. Камерун игра другачији рукомет у односу на европски и биће нам потребно мало времена да се адаптирамо, али квалитет је на нашој страни. Русија је доста подмладила репрезентацију, мада сви знамо да су велесила. Идемо корак по корак и надам се да ћемо из утакмице у утакмицу напредовати – рекла је Стоиљковић.

Успела последња провера

Женска рукометна репрезентација Србије одиграла је и другу контролну утакмицу против Северне Македоније у склопу завршних припрема за Светско првенство. Наше рукометашице су биле боље од гошћи и у другом сусрету и савладале их резултатом 20:19 (13:11). Последња провера пред Светско првенство била је резултатски неизвеснија. Србија је већим делом диктирала темпо утакмице, а Северна Македонија резултатски пратила.

Била је ово још једна прилика да селектор Урош Брегар пружи прилику свим репрезентативкама и да након недељу дана припрема и тренинга провери све снаге. У другом мечу већу минутажу су добиле млађе чланице националног тима како би се извршиле завршне провере и оформио коначан списак путника за Шпанију.

СРБИЈА: М. Агбаба 4, Ј. Агбаба 2, Бојичић 2, Вукајловић, Митровић 3, Јововић, Богуновић, Обрадовић, Граовац, Ђурашиновић, Стаменић, Јовановић 1, Ловрић 2, Јањушевић , Рисовић, Коцић 5, Којић, Радојевић, Гаровић 1.      

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести