Четвртфинале купа Србије: Железничар бољи од Југовића

На завршном турниру Купа Србије "Проф. др Бранислав Покрајац", поред браниоца трофеја Војводине, Металопластике и Радничког, играће и Нишки Железничар, који је у Каћу у четвртини финала победио Југовић.
jugovic
Фото: РК Југовић

Каћани су првих десетак минута имали максималну концентрацију са жељом да надиграју снажнију, јачу и вишу екипу Железничара. Рукометаши Југовића до тада су водили и одржавали оно што су желели од првог минута да изненаде Нишлије. Међутим, пад концентрације Каћана, како у одбрани тако и у нападу, искористила је искусна екипа Железничара, повела у 11. минуту 7:6 и из минута у минут повећавала разлику, која је у 26. минуту додирнула седам голова.

Одличном одбраном са голманом Мирославом Коцићем на челу и врло паметним нападом, гости су користили Југовићеве мане и грешке, па су на одмор отишли са предношћу која им је омогућавала да опуштеније уђу у наставак утакмице и лагано је приведе крају. Иако су Нишлије имале велику предност ништа се не може замерити играчима Југовића, пошто су играли срцем и са великом борбеношћу, али је Железничар држао конце у својим рукама.

Каћани су током паузе скупили снагу и храброст да се приближе резултатски Железничару, донекле им је то пошло за руком али су Нишлије искористиле превелику жељу и деконцентрацију при шуту домаћина, као и много техничких грешака, и из полуконтре и контре уз паметан напад гости су повели са десет голова разлике (28:18) у 48. минуту. Код тог резултата стекао се утисак да су обе екипе биле свесне ко даље иде на фајнал-фор националног купа и да су једва чекале да се утакмица заврши.

Железничар је отишао даље, а Југовић се доста истрошио и надамо се да се то неће одразити на суботњем дербију против Смедерева у Дворани Храм.

Ј. Галић

Југовић - Железничар 25:32 (11:17)

КАЋ: Дворана Храм, судије: Мусић и Ђурашиновић (Врбас). Седмерци: Југовић 4 (2), Железничар 4 (3), искључења: Југовић 2, Железничар 8 минута.

ЈУГОВИЋ: Миловановић (6 одбрана, 1 седмерац), Драгољевић 3, Кукић 1, Марић, Момчиловић 1, Илијин 3, Босанчић 5, Трнинић 1, Шајин, Ћеран (4 одбране), Мирић 3 (1), Боснић, Регодић 6 (1), Кочић 2, Нинков, Николић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић, Радивојевић 2, Д. Стојановић 1, Аризановић 1 (1), Станојевић 7, Радивојевић 2, Ристић, Анђелковић 3 (1), Тошић (1 одбрана), Спасић 5 (1), А. Стојановић 4, Антић 1, Тркуља, Миловановић 4, Павловић 2, Коцић (7 одбрана, 2 седмерца).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести