Цветковић: Упркос повредама са истим амбицијама на ЕП

БЕОГРАД: Рукометна репрезентација Србије окупила се у Ковилову и запоцела припреме за шампионат Европе у Хрватској, а селектор Јовица Цветковић већ на првом тренингу суочио се са бројним проблемима због повреда играча.
cvetkovic_ivic_isakovic, rss
Фото: Рукометни савез Србије

"Искрено сам се надао да ће тога бити што мање, али десило се. Отказали су Страхиња Милић и Илија Абутовић, док Растко Стојковић иде на операцију колена. Имамо проблем са Бојаном Бељанским, који је ту, али мора да се лечи јер му је напукао мишић. Момир Рнић је сломио ногу и не иде на ЕП. Жао ми је, добро је играо на последњој акцији и један је од оних играча на које сам озбиљно рачунао", рекао је Цветковић.
Од 28 играча са првобитног списка практично је остало 24, а до 30. децембра стручни штаб неће моћи да рачуна ни на на играче који наступају у немачкој Бундеслиги - Петра Ненадића, Жарка Шешума, Немању Зеленовића и Богдана Радивојевића, а ту је и Драшко Ненадић.
"Бундеслигаши нам долазе пред Нову годину. Једва смо сакупили састав да одемо на турнир у Швајцарску, али шта је, ту је. Имаћемо та два тренинга пред пуштање играча за дочек. Настављамо одмах 1. јануара са радом, петог је меч са Македонцима, а онда смањујемо интензитет, иде Божић и полазак на пут за Словенију 8. јануара.
Спремамо се као да смо комплетни, са истим амбицијама", поручио је Цветковић.
Европско првенство почиње у Сплиту 12. јануара утакмицом између Хрватске и Србије.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести